Speranţe infime la Liga 1: FC Voluntari – UTA 3-0

Speranţe infime la Liga 1: FC Voluntari – UTA 3-0
0 comments, 08/06/2016, by , in Fotbal, Ultimele stiri

Bătaia de joc a Federaţiei – care a avantajat clar Voluntariul în acest baraj decisiv pentru Liga 1, prin programarea primului joc –  UTA a ajuns sleită de puteri în fieful ilfovenilor, după o dublă epuizantă cu Călăraşiul. Cu nume importante la meci, precum Mircea Lucescu, Marius Şumudică, Helmuth Duckadam sau Mihai Stoica, Bătrâna Doamnă a fost învinsă clar astăzi, în manşa tur, scor 3-0, iar Liga 1 e tare departe. Cu o apărare decimată de accidentări dar şi de suspendarea lui Manea, echipa arădeană nu a contat în prima repriză a meciului, făcând un joc modest. Gazdele au fost periculoase încă din minutul 9, când Voduţ şi Novac au ratat deschiderea scorului. Mult mai proaspeţi din punct de vedere fizic dar şi ceva mai valoroşi la nivel individual, ilfovenii au deschis scorul în minutul 27, atunci când activul Voduţ a reluat imparabil cu capul din şapte metri, după o centrare a lui Filipov, fază la care Covaci l-a pierdut din marcaj pe atacantul Voluntariului, iar Miron a ezitat să iasă din poartă. Arădenii s-au prăbuşit total după primirea golului, iar Voduţ a nimerit bara în minutul 42, pentru ca peste două minute, Tudorie să facă 2-0 la o ieşire greşită la ofsaid a apărării UTA-ei, atacantul gazdelor reluând din cinci metri printre picioarele nefericitului Miron. Putea fi chiar scor de forfait la pauză, portarul arădenilor salvând în două rânduri în faţa lui Voduţ şi Novac.

Depăşiţi clar de ilfoveni

Roland Nagy a schimbat la vestiare, introducându-l pe Rus în locul lui Curtuiuş, pentru a dinamiza atacul palid al Bătrânei Doamne. Man şi Rus au creat pentru prima oară pericol la poarta adversă în startul mitanului secund, dar Bornescu a rezolvat, pentru ca la poarta cealaltă, Miron să aibă destule emoţii la şutul lui Căpăţână. O şansă imensă a UTA-ei s-a consemnat în minutul 61, Copil reluând spectaculos din vole după centrarea lui Strătilă, dar Bornescu, pe direcţia mingii, a respins cu greu în corner. Pe contră, Voluntariul putea marca şi ea, Miron salvând la lovitura de cap a lui Novac. Rus a fost şi el aproape de 3-0, reluând din trei metri puţin peste poartă, la o centrare în faţa porţii, iar UTA respira tot mai greu. Toate speranţele alb-roşilor s-au năruit în minutul 79, când Bălan a executat excelent o lovitură liberă de la 16 metri uşor lateral stânga, Miron fiind doar spectator la superbul gol al Voluntariului, 3-0.

Aplauze pentru un sezon reuşit

Neobositul Strătilă nu a cedat nici la acest scor, centrând în minutul 81 ca la carte pentru nou intratul Adrian Petre, care a ratat incredibil, trimiţând din cinci metri cu capul direct în inspiratul Bornescu. Până la final, Enceanu l-a mai încercat pe Miron, dar tabela a rămas neschimbată, scor 3-0. Înfrângere care îi mai dă UTA-ei doar speranţe infime pentru a mai întoarce soarta barajului în returul de duminică, ora 13, de la Arad. Alb-roşii au nevoie de o nouă minune în Aradul Nou, numai că acum vorbim de o adversară de o cu totul altă factură. Indiferent de rezultat, UTA merită un stadion arhiplin la ultimul meci al sezonului – unul foarte reuşit – în care arădenii au profitat din plin de bonusul barajelor şi a visat până la capăt pentru promovare.

Formații oficiale: 

FC Voluntari: Bornescu – Filipov, Ţiru, Maftei (cpt.), Mitache -Moke, Novac – Căpăţână (63 L.Rus), Achim, Voduţ (69 Enceanu) – Tudorie (73 Bălan).

UTA: Miron – Covaci, Botiş (cpt), Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriş (78 A.Petre), Tănase, Copil – Man (73 Costin), Curtuiuş (46 C.Rus). Arbitri: Istvan Kovacs (Carei) – Ovidiu Artene (Vaslui) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț).

Observator de arbitri: Irina Mîrț (București), Observator de joc din partea LPF: Eduard Alexandru (București).

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *