Spectatorii au interzis pe Stadionul UTA şi nu din cauza COVID. Nu există autorizaţie ISU

Spectatorii au interzis pe Stadionul UTA şi nu din cauza COVID. Nu există autorizaţie ISU

Marea realizare sportivă a Primăriei Arad este legată de Stadionul UTA, care a avut nevoie de mai bine de şapte ani pentru a fi… terminat. Asta în condiţiile în care Stadionul UTA a fost construit de la zero, în urmă cu 74 de ani, cu ajutorul lopeţilor, în mai puţin de şase ani! Administraţia Falcă – Bibarţ a avut nevoie de mai bine de 7 ani pentru a-l ridica, cu utilaje moderne şi cu fonduri uriaşe.

Stadionul este ridicat, se poate vedea, dar are statut de… muzeu. Se poate juca fotbal pe el, şi asta printr-un compromis, dar în linişte. Adică fără vocea şi sufletul unei echipe, care este reprezentat de suporteri.

Prezenţa spectatorilor la un meci al echipei lor favorite este strict interzisă. Şi asta nu din cauza pandemiei de Coronavirus, ci din cauza faptului că stadionul nu deţine autorizaţie ISU. Cu alte cuvinte, dacă mâine ar dispărea orice interdicţie cu privire la virusul Sars, accesul pe stadion ar rămâne interzis. Singurul lucru care le este permis spectatorilor este acela de a vizita stadionul, însă doar atât! Nu au voie să participe la meciuri.

„Stadionul nu are cum să primească autorizaţie ISU, deoarece nu s-a făcut recepţia lucrării. Noi am fost de acord să se organizeze meciuri pe stadion, însă fără prezenţa spectatorilor. Riscul este pentru ei. Pentru desfăşurarea meciurilor în actualele condiţii, noi am eliberat o hârtie în acest sens, dar cu condiţia să nu existe spectatori. Doar atunci vom putea emite autorizaţie ISU, când se va face recepţia lucrării“, ne-au declarat reprezentanţii ISU Arad.

Când va avea însă loc acest lucru, doar primăria şi firmele ei de casă, care şi-au bătut joc de banii arădenilor până acum, o ştiu. Până atunci, rezultatele se văd deja: dezamăgirea şi stupefacţia suporterilor UTA-ei a fost maximă atunci când au văzut halul în care se prezintă noul stadion, vechi deja de peste 7 ani de aşteptări şi speranţe. Uşi scobite în vestiare pentru a se putea deschide, încăperi inundate după ce scaunele din tribune au fost… şterse cu şerveţele umede. Imagini de cascadorii râsului, pe banii arădenilor şi în bătaie de joc la adresa celor care iubesc UTA.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *