Şoimii Lipova învinge Cermeiul şi e a doua finalistă a Cupei României

Şoimii Lipova învinge Cermeiul şi e a doua finalistă a Cupei României

Şoimii Lipova parcurge un sezon foarte reuşit atât în Liga a IV-a, nou promovata ocupând un merituos loc doi după 22 de etape, cât şi în faza judeţeană a Cupei României, unde a reuşit calificarea în finală. Trupa pregătită de Marius Grad a câştigat clar semifinala cu Victoria Cermei, scor 3-1 (2-1), meci disputat pe terenul din Şiria. „Şoimii s-au văzut conduşi cu 1-0, după un penalty uşor acordat şi transformat de Berar în minutul 31, dar au revenit spectaculos în doar patru minute. Borteş şi Flavius Pavel au marcat în minutele 33 şi 35, stabilind şi scorul pauzei, 2-1 pentru Lipova. Tot formaţia de pe Valea Mureşului a fost mai bună şi în repriza a doua, superioritatea vice-liderului primului eşalon judeţean concretizându-se prin golul marcat de Borlean în minutul 63.

Marius Grad: „Victoria e meritată”

Şoimii Lipova se impune cu 3-1 şi se califică în ultimul act al Cupei României, faza judeţeană, acolo unde o aşteaptă surpriza întrecerii KO, liderul autoritar al seriei A din Liga a V-a, Victoria Felnac. „A fost un meci echilibrat, cu ocazii de o parte şi de alta, dar consider că victoria noastră e meritată. Am avut puterea să revenim în doar câteva minute, iar în repriza a doua i-am dominat în special fizic. Sunt mulţumit de joc şi îi felicit pe băieţi, ne-am îndeplinit obiectivul şi în această competiţie”, ne-a declarat antrenorul Lipovei, Marius Grad. Felnacul se anunţă o adversară periculoasă în finală, mai ales că trupa lui Marcel Duşan are şi ea un moral excelent, după ce a eliminat, pe rând, echipe bine cotate din Liga a IV-a:

Finală împotriva surprizei „VI-FE”

Eu zic că putem câştiga şi finala. Felnacul este într-adevăr surpriza Cupei, este ca şi promovată deja în Liga a IV-a, e clar că vor avea şi ei moral bun. În mare ştiu echipa lor, trebuie să nu îi luăm de sus şi să tratăm meciul cu foarte mare seriozitate. Nu cred că suntem favoriţi, şansele sunt egale, 50-50%. Într-o finală se poate întâmpla orice”, mai spune Grad. Ultimul act al Cupei României va avea loc în 10 iunie, pe teren neutru, locaţia urmând a fi stabilită de AJF în perioada următoare.

Casetă tehnică

Șoimii: Trifoi – Orza, L. Calancea, Moisă, Gornic, Borteș (Denuț), Cati, Sg. Popa (Ghiță), Borlean, Fl. Pavel (Iercan), Bimbo (Zoica).

Victoria: Fl. Rusu – Malancu (Brîndușe), Varga, Gurban, Fekete (Morar), Nistor, Raț, Purece, Botaș (Țigan), Berar, Drăgan.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Zoltan Nagy, Florin Vesa. Observatori: Adrian Apătean, Andras Mako.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *