Şoimii Lipova câştigă în derby şi e noul lider al Ligii a IV-a

Şoimii Lipova câştigă în derby şi e noul lider al Ligii a IV-a
0 comments, 29/04/2017, by , in Fotbal, Liga4, Ultimele stiri

Şoimii Lipova a învins astăzi în derby-ul etapei din primul eşalon judeţean, meciul de la Chişineu Criş fiind văzut pe bună dreptate drept o finală a campionatului.

Cu arbitrul FIFA Horaţiu Feşnic la centru, cea mai aşteptată confruntare a finalului de sezon s-a disputat pe o ploaie măruntă, cele două echipe având de înfruntat şi vremea. La adăpostul victoriei din tur şi a celor trei puncte avans, liderul Crişul a început ceva mai bine meciul, Gîlcă şi Modan ratând primele ocazii. Aşa cum au promis, “şoimii” lui Flavius Sabău au jucat fotbal, ieşind la rampă după un prim sfert de oră mai mult de tatonare. Astfel, Sergiu Popa l-a încercat pe Mucha în două rânduri, în interval de doar două minute, portarul gazdelor respingând din vinclu a doua tentativă a mijlocaşului din #Lipova. Finalul primei părţi avea să fie tensionat, mai întâi Jichici ratând din şapte metri, după un corner executat de Ciornei. În prelungirile primei reprize spiritele s-au încins, iar Bier şi Jude au fost eliminaţi direct după o încăierare.
Paşcu şi Trabalka, marcatorii de pe Criş
Oaspeţii au ieşit mult mai montaţi şi concentraţi de la vestiare, iar în primul sfert de oră al mitanului secund au reuşit să rezolve jocul. Scorul avea să fie deschis în minutul 51, când Paşcu a marcat cu capul, din 9 metri, după o lovitură liberă de la 30 de metri bine executată de Piţ. Crişul a acuzat şocul şi la exact o oră de la primul fluier a încasat şi golul doi, Trabalka – excelent angajat de Piţ – executându-l pe Mucha cu un lob frumos din careu. Replica echipei lui Mihai Roşca s-a lăsat aşteptată, iar în ultimele zece minute scorul putea lua proporţii, Trabalka şi Filimon irosind ocazia de a face scor de neprezentare.
S-au inversat rolurile: “şoimii” şi-au luat avânt
S-a terminat 2-0 pentru Şoimii Lipova, care obţine o victorie mare pe terenul adversarei la promovare, iar ceea ce părea imposibil acum două săptămâni, iată că se întâmplă. Liderul Crişul a obosit neaşteptat, după 22 de victorii la rând şi după remiza de la Pecica vine înfrângerea în derby. Şi mai important pentru “şoimi” e că au trecut pe primul loc în Liga a IV-a, la egalitate de puncte cu #Crişul, având acum şi avantajul meciurilor directe, după acel 0-1 din tur! Rolurile se schimbă la vârf, dar mai e mult până departe. Mai sunt şase etape şi meciuri grele pentru ambele formaţii, aşa că totul e posibil până la final.

Formaţii:
Crișul: Mucha – Ciornei, Al. Pavel, Lung, Jude – Borșa (83 Marinescu), Teșădan, Jichici, Gâlcă – Modan, Al.Mihai.
Lipova: Bujor – Kocsis (78 Pantea), Calvin, Pașcu, Tomuț – Piț, Bier, S.Popa, Gherghel (46 Filimon) – Trabalka (Simion), Vasinc (83 Bercu).
Arbitri: Horațiu Feșnic – Alexandru Cerei (ambii din Cluj), Casian Bălă (Arad). Rezervă: Alexandru Gornic (Arad)
Observatori AJF: Ioan Hamza, Răzvan Cadar.

Could not load template standings-extend.php

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.