Şoimii Lipova aşteaptă cu încredere returul Ligii a IV-a

Şoimii Lipova aşteaptă cu încredere returul Ligii a IV-a
0 comments, 08/03/2017, by , in Fotbal, Liga4, Ultimele stiri

Liga a IV-a la fotbal se reia la sfârşitul acestei săptămâni, cu etapa a 16-a, prima a returului. După o pregătire de iarnă intensă şi o campanie de transferuri notabilă, viceliderul judeţului e gata de restart şi de o campanie de primăvară cât mai bună. În ultimul amical disputat pe sinteticul de la “Şega”, Şoimii a dispus cu 4-0 de Voinţa Mailat, goluri marcate de Vasinc (2), Piţ şi Calvin. Flavius Sabău a început testul în formula: Bujor – Koscis, Calvin, Bercu, Coste (70 Denuț) – Piț (65 Orza), Simion (70 Abel), Bier (70 Edu), Gherghel (65 Șulumbrechean ) – Trabalka (56 Filimon), Vasinc (65 Cotoc). Antrenorul Lipovei se declară mulţumit de lotul de care dispune, dar şi de pregătirea de iarnă, iar impresia e că echipa se va bate până la final pentru câştigarea campionatului:
Sabău: “Să începem cu o victorie”
“Ne-am pregătit bine, aşteptăm cu încredere returul. E important să începem cu o victorie. De lot sunt foarte mulţumit, avem tineri de valoare, dar şi jucători cu experienţă, care ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivele. De asemenea, e bine că nu avem jucători accidentaţi, suspendat e doar Pantea”, ne-a declarat Flavius Sabău.
Principalele noutăţi din lot sunt fundașul Calvin Tolmbaye, atacantul Kevin Trabalka și tânărul mijlocaş Cotoc, care provine de la Mailat. În schimb, echipa de pe valea Mureşului s-a despărțit în această iarnă de Gîlcă, Blănaru și Albulescu.
Casa “şoimilor” e Şega!
Un minus în contul Lipovei e acela că îşi va disputa toate meciurile de acasă pe terenul sintetic “Şega” şi nu pe arena proprie, aflată în proces de modernizare. Chiar şi aşa, “şoimii” s-au adaptat deja cu noua suprafaţă, destul de convenabilă în condiţiile în care principala preocupare e posesia şi un joc cât mai combinativ: “Nu am găsit altă variantă, iar în aceste condiţii trebuie să ne obişnuim. Deocamdată terenul e bun, dar odată cu încălzirea vremii şi cu finalul sezonului va fi ceva mai greu”, mai spune Sabău.
Restartul e sâmbătă, la Glogovăţ
În ceea ce priveşte primul meci oficial al anului, cel din deplasare cu Glogovăţul, programat sâmbătă, ora 15, antrenorul Lipovei e convins că echipa sa nu va avea chiar un meci uşor: “S-au mai întărit şi ei cu 2-3 jucători, printre care şi Blănaru. Tot ce sper e să avem un teren cât de cât bun, pentru că la ultimul joc în care i-am urmărit gazonul arăta foarte rău. Important e să se poată juca fotbal. În privinţa echipei mele, am conturată o idee despre formula de start, dar primul “11” depinde doar de jucători, de cum se vor pregăti.” Pe locul 2 în Liga a IV-a, cu 40 de puncte, la cinci lungimi în spatele liderului Crişul Chişineu Criş, Şoimii Lipova se anunţă singura contracandidată la câştigarea campionatului:
Duel pentru promovare, cu Crişul
“Cred că vom putea duce această luptă până la finalul campionatului, să avem un duel frumos. Depindem acum de noi, pentru că avem o echipă valoroasă.” În primele trei etape ale returului, “şoimii” au parte de adversare accesibile, cu Glogovăţ şi Şimand în deplasare şi acasă cu Mailatul. Primul duel ceva mai greu din 2017 va fi acasă, cu Frontiera Curtici, în runda a 19-a, pentru ca mult aşteptatul derby pentru promovare, în deplasare la Crişul, să aibă loc în etapa a 24-a. Principalul obiectiv al Lipovei rămâne câştigarea, pentru a treia oară la rând, a fazei judeţene a Cupei României!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *