Şoimii Lipova a câştigat primul test al iernii, 2-0 la Sîntana

Şoimii Lipova a câştigat primul test al iernii, 2-0 la Sîntana
0 comments, 11/02/2016, by , in Fotbal, Liga4, Ultimele stiri

Revenită din cantonamentul de la Tăşnad (judeţul Satu Mare), acolo unde a beneficiat de condiţii excelente de pregătire, Şoimii Lipova a disputat la mijlocul acestei săptămâni primul amical al iernii. Trupa de pe valea Mureşului s-a deplasat miercuri la Sîntana, acolo unde a întâlnit echipa locală şi colega de Liga a IV-a, Unirea. Fără antrenorul Flavius Sabău, aflat până vineri la Bucureşti pentru cursuri la şcoala de antrenori, dar cu preşedintele Radu Pop la datorie, „şoimii” s-au impus cu 2-0, prin golurile marcate de Sergiu Popa şi Borteş. Cu o evoluţie pozitivă în primul test de după pregătirea centralizată, Şoimii Lipova a evoluat în următoarea formulă: Blagoescu – Orza, Paşcu, Moisă, Denuţ – Şulumberchean, Filimon, Bercu – Simion, Sergiu Popa – Balint. Pe parcurs au mai jucat Tomuţ, Radu Popa, Borteş şi Mohai. Pe bancă au luat loc „secundul” Claudiu Trif, preparatorul fizic Hetco şi Trifoi, care este şi antrenor cu portarii.

Radu Pop, optimist în vederea returului

Mă aşteptam ca băieţii să aibă picioarele puţin grele după cantonament, dar s-au mişcat bine, a fost un prim joc benefic, în care am introdus şi câţiva juniori. S-a jucat în condiţii ceva mai grele, pentru că a bătut tare vântul, iar ambele echipe au avut ceva absenţe. La noi, Trifoi şi Vasinc au uşoare contuzii, iar Blănaru a avut ceva probleme personale” ne-a declarat preşedintele clubului, Radu Pop, ca întotdeauna alături de echipă, fie meci amical sau oficial. Ultimele două noutăţi din lotul echipei sunt Alexandru Simion, 19 ani, fost component al UTA-ei cu care a evoluat în Liga a II-a și Claudiu Șulumberchean, care s-a despărțit recent de CS Ineu. Cei doi se alătură unei liste de achiziţii importantă, cu jucători transferaţi pentru a da Lipovei o altă faţă din primăvară încolo: Tomuţ şi Filimon, ambii sosiţi de la CS Ineu, Vasinc – de la Zăbrani, Blănaru, fost la Sîntana şi Borteş, revenit din Germania.

Transferuri marcante pentru „şoimi”

Preşedintele Radu Pop mai are însă planuri în privinţa transferurilor şi spune că îşi mai doreşte „doi jucători cu profil ofensiv. Cu unul deja am semnat dar mai sunt ceva probleme cu actele de transfer, iar cu celălalt suntem în tratative avansate, sper să îmi dea un răspuns afirmativ. Avem clar un plus de calitate faţă de prima parte a campionatului, iar din câte am văzut în cantonament suntem acum şi foarte bine pregătiţi fizic.” Aflat de luni în capitală, unde susţine cursuri la şcoala de antrenori, Flavius Sabău a primit licența B din partea Federației Române de Fotbal, iar sâmbătă va fi pe bancă la amicalul cu Gloria Cermei, care se va disputa ori la Lipova, ori după-amiază, pe sinteticul de pe Şega. Antrenorul Lipovei se declară mulţumit de stagiul centralizat din judeţul Satu Mare, unde a beneficiat de toate condiţiile pentru a prepara cât mai bine meciurile din partea a doua a stagiunii :

Flavius  Sabău are licenţa B

Am făcut un cantonament foarte bun, iar băieţii au reacţionat bine la o pregătire în mod organizat, mă bucur că am în lot jucători valoroşi, dar şi de caracter. Am beneficiat de condiţii bune de pregătire, cu teren cu iarbă, dar şi cu recuperare, totul a fost ok la Tăşnad”, ne-a declarat Flavius Sabău. Antrenorul Lipovei consideră că lotul a fost întărit consistent în iarnă, iar rezultatele ar trebui să se vadă în partea a doua a campionatului, când „şoimii” vor încerca să urce cât mai sus în clasament (n.n. locul 9 în Liga 4 Arad, cu 15 puncte). „Lotul e clar mai valoros, avem plus de calitate, ar trebui să arătăm altfel din retur. Este bine că din cei 22 de jucători prezenţi în cantonament, doar Trifoi şi Vasinc au acuzat uşoare contuzii, nu avem accidentări. Sâmbătă mă întorc şi voi fi pe bancă la meciul cu Cermeiul”, mai spune antrenorul Flavius Sabău.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.