„Şoimii” au făcut linişte pe Motorul: UTA BD – Pîncota 1-3, după prelungiri

„Şoimii” au făcut linişte pe Motorul: UTA BD – Pîncota 1-3, după prelungiri

Încleştare foarte aşteptată şi interesantă astăzi, pe stadionul Motorul din Aradul Nou (departe de a fi la standardele promise de Primărie), acolo unde UTA BD, din postură de echipă gazdă şi Şoimii Pîncota, singura divizionară secundă a judeţului Arad, s-au înfruntat în turul IV din Cupa României. A rezultat un joc aprig disputat şi plin de nerv, ambele echipe evoluând cu multă ambiţie şi determinare. În faţa a aproximativ 500 de spectatori, BD a început mai bine şi a dominat primul sfert de oră, dar singura ocazie de gol am consemnat-o în minutul 15 în contul lui Dragoş, care a tras puţin alături după o pasă a lui Hlistei. „Şoimii” au ieşit încet dar sigur la joc, iar Alin Mihai l-a luat la ţintă în minutul 26 pe Bodea.

Ocazii împărţite în prima parte

Peste alte cinci minute, Dubeştean a tras în blocaj, la o lovitură indirectă din careu. Finalul primei părţi a adus şi ocaziile mari de gol. Mai întâi, Ousmane a reluat cu capul din 7-8 metri, dar Paşcalău s-a întins şi a respins de la rădăcina barei, pentru ca la ultima fază a reprizei, Suslak să respingă de pe linia porţii lovitura de cap plasată de Lung, în urma unui corner executat de Dubeştean.Ambii antrenori au mutat la pauză în ofensivă, dar doar şutul lui Hlistei, minutul 48, respins in extremis de Paşcalău, a animat debutul mitanului secund.

Hlistei a dus meciul în prelungiri

Ambele echipe au preferat prudenţa până în minutul 68, când Huţanu a marcat din trei metri, după o centrare perfectă în faţa porţii a lui Alin Mihai. Divizionara C nu a mai avut ce pierde şi s-a aruncat în atac, fără însă a-şi crea ocazii mari. Pîncota a făcut pasul înapoi prea repede, nu a ştiut să ţină de minge, iar tentativele disperate ale BD-ului aveau să fie răsplătite în minutul 91, când excelentul Hlistei a marcat din 8 metri, după centrarea lui Rus.S-a intrat în prelungiri, acolo unde diferenţa a fost făcută de experienţa mai mare a jucătorilor pîncotani.

Pîncota, mai bună per total

Sălăjan, cu un şut plasat de la 20 de metri şi Staicu, care a reluat cu capul, nemarcat, centrarea lui Dubeştean, au stabilit scorul final, 3-1. „Şoimii” şi-au luat zborul în turul V al Cupei, victoria fiind şi un imbold moral în vederea debutului în Liga a II-a, care se va consemna sâmbătă. De cealaltă parte, UTA BD rămâne cu parcursul curajos de până acum din competiţia surprizelor şi cu speranţa unei evoluţii cât mai bune în eşalonul trei.

Formaţii:

UTA: Bodea – Popa, Botiș, Filaret, Suslak – Copil (60 Nădăban), Chindriș (72 Bulza), Varga, Hlistei – Ousmane, Dragoș (46 Rus). Antrenor: Roland Nagy

Pîncota: Pașcalău – Rusu, Crușoveanu, Lung, Siminic – Huțanu (75 Issa), Polgar, Dubeștean, Maghici – Mihai, Băd (46 Staicu). Antrenor: Dan Cuedan

Arbitri: Dorian Barzuca (Lugoj) – Petru Gașpar și Raul Ghiciulescu (din Timișoara).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *