Și totuși, unde este locul lui Miculescu?

Și totuși, unde este locul lui Miculescu?
0 comments, 19/10/2021, by , in Fotbal, Liga 1, Ultimele stiri

De când în Liga 1 a devenit obligatorie folosirea jucătorilor cu vârstă sub 21 de ani, fiecare antrenor își face calcule și alege, în general, să folosească under-ul acolo unde acesta ar periclita cel mai puțin siguranța echipei. Dacă poate fi chiar un jucător decisiv, ei bine, acesta este un adevărat bonus pentru echipa în cauză.

Este și cazul echipei UTA, unde David Miculescu, prin cele patru goluri reușite în trei dintre partidele acestui început de sezon, constituie o piesă de bază în angrenajul gândit de Gyuszi Balint. Chiar dacă Isac este o variantă pentru jucătorul under din teren, dovedind acest lucru în deplasarea de la Sfântu Gheorghe și chiar în a doua jumătate a partidei de pe teren propriu împotriva campioanei CFR Cluj, unde s-a achitat bine de sarcini, e clar că David rămâne prima variantă pentru U21.

Miculescu a evoluat pe mai multe poziții în teren. A fost mijlocaș stânga cu Voluntari, în banda dreaptă din linia mediană în deplasarea de la Mediaș și vârf de atac, în cele 45 de minute ale partidei din Ștefan cel Mare. În toate aceste meciuri, internaționalul de tineret al României a reușit să înscrie, reușind chiar o „dublă” în confruntarea cu Dinamo.

La ultima apariție în tricoul alb-roșu, de pe teren propriu cu FCU Craiova, jucătorul care a împlinit 20 de ani pe 2 mai, a fost utilizat ca mijlocaș ofensiv, în spatele unicului atacant, Dangubic. Randamentul său în meciul cu oltenii a fost unul scăzut, dar Balint a spus în mai multe rânduri despre jucătorul său că poate să crească în valoare și că nu va fi vândut pe bani puțini, în eventualitatea unui transfer. Pentru asta, lui David trebuie să i se găsească postul unde este cel mai eficient, deși, tânăr fiind, trebuie să dea tot ce poate, indiferent de poziția care îi este decisă. Dar poate? Alura pe care o are și simțul porții de care a dat dovadă îl recomandă mai degrabă în centrul careului advers. Dar acest lucru va fi lămurit, cu siguranță, în etapele viitoare. Luni, de la ora 17:30, la Clinceni, este următorul examen. Atât pentru el, cât și pentru antrenorul licențiat Pro al „Bătrânei Doamne”.

Bogdan Cioara

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *