Și-au luat revanșa în campionat: Șoimii Lipova – Progresul Pecica 1 – 2 (0 – 0)

Și-au luat revanșa în campionat: Șoimii Lipova – Progresul Pecica 1 – 2 (0 – 0)
0 comments, 15/05/2016, by , in Fotbal, Liga4, Ultimele stiri

De două ori s-au întâlnit formațiile aflate pe cursul inferior al râului Mureș la interval de trei zile. După izvânda celor de la Lipova, din „cupă”, gruparea pecicană părea groggy. Ieșită și din cursa pentru câștigarea campionatului, Progresul părea cu moralul la pământ. Așa a lăsat impresia și jocul din această etapă din Liga 4, în prima lui jumătate.

Localnicii, bine așezați în teren de Flavius Sabău, au controlat repriza întâi, au stat mai mult în jumătatea adversă și Borteș a trecut pe lângă deschiderea scorului. De la cabine au ieșit, parcă, alte două echipe. Jucătorii lui Lucian Ciba au pus stăpânire pe joc, s-au adaptat mai bine condițiilor meteo total nefavorabile (n.r., a plouat torențial) și după ce a salvat un gol ca și făcut, Trifoi a ieșit pe sub minge la un corner de pe stânga, permițându-i lui Gabor să înscrie cu capul, în poarta părăsită (0-1, min. 68). Doar șase minute a durat avantajul de pe tabelă, pentru că Erich Wild a înscris în propria poartă, reușind să devieze în propria poartă o centrare a lui Popa (1-1, min. 74).

Cel care avea să decidă soarta meciului a fost Codrin Peii. Înaintașul care a fost ani în șir golgeterul seriei a executat cu măiestrie o lovitură liberă de la 25 de metri, ușor lateral dreapta, mingea oprindu-se „la paianjen” (1-2, min. 80)!

La scorul de 1-1 am avut o fază de atac în superioritate numerică de care nu am știut să profităm. Nu știu dacă alegeam victoria din Cupa României sau cea din partida de azi. Personal, îmi doream să câștig ambele meciuri. Este important să creștem, din toate punctele de vedere, iar la Lipova există aceste perspective”, a declarat Sabău la finalul întâlnirii.

Deși nu mai avem obiectiv, mă bucur că băieții au dovedit caracter și au câștigat. Dacă pierdeam și azi, îmi puneam leucoplast pe gură și nu mai scoteam un cuvânt. Am avut și un portar mare azi (n.r., Mihai Grozav, 38 de ani), care ne-a salvat într-o situație grea”, au fost cuvintele lui Ciba.

[standings league_id=14 template=extend logo=false]

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *