Sfertul de oră care le-a adus arădenilor zâmbetul: UTA – Ripensia Timișioara 4-2 (0-2)

Sfertul de oră care le-a adus arădenilor zâmbetul: UTA – Ripensia Timișioara 4-2 (0-2)

Arena Banatul din cartierul Sânnicolau Mic a fost gazda amicalului dintre UTA și divizionara secundă Ripensia Timișoara. Devenită un partener frecvent de antrenament al arădenilor, formația roș-galbenă cu o istorie bogată și-a respectat blazonul și a condus în cea mai mare parte a timpului de joc, prin golurile înscrise de ex-utistul Coulibaly și de Piftor, la jumătatea primei reprize.

Jucătorii lui Gyuszi Balint au acuzat din nou un început de partidă mai puțin reușit, după întâlnirile de la Filiași, de pe teren propriu cu CFR Cluj și de la București, cu Dinamo. Chiar dacă ocaziile nu au lipsit de la poarta lui Mosoarcă, tabela a arătat un neverosimil 0-2 la pauză. Mociu – Shlyakov, Erico, Medjimorec, Dima – Vorobjovas, Passaglia – Antal, Ubbink, Roger – Dangubic a fost unsprezecele de start al arădenilor, în condițiile în care Isac și Miculescu sunt la lotul național de tineret al României, iar Vukcevic și Baravykas sunt angrenați cu primele reprezentative din Muntenegru și Lituania în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022.

La reluare arădenii au apăsat pe accelerație, avându-l în poartă pe Balauru și în teren forțe proaspete venite de la Benga, Ilie, Batha, ex-ripensistul Tudor Călin – revenit după o accidentare din startul sezonului – Hora, Mar și Wagner. De la acest masiv înaintaș ceh în vârstă de 31 de ani, Tomas Wagner, s-a așteptat o revigorare a compartimentului ofensiv. Destul de greoi în mișcări, el a încercat să rezolve orice situație din una sau două atingeri ale balonului, având și două situații de a înscrie, neconcretizate.

Victoria a venit de la „greii” Ubbink și Roger, care au realizat fiecare câte o „dublă”, în ultimul sfert de oră al întâlnirii. S-a mai șters astfel din crisparea generată de ultimele rezultate nefavorabile, iar UTA intră în linie dreaptă pentru întâlnirea din fața propriilor suporteri, din campionat, cu FCU Craiova, care va avea loc duminică, 17 octombrie, de la ora 17:30.

Bogdan Cioara

Tags:
UTA

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *