Sepsi a dat recital în ajunul Crăciunului, în fața ICIM-ului

Sepsi a dat recital în ajunul Crăciunului, în fața ICIM-ului
0 comments, 24/12/2017, by , in Baschet, Ultimele stiri

FCC ICIM promitea un meci mare împotriva liderului neînvins al campionatului, mai ales că arădencele veneau după trei victorii la rând, iar duelul cu Sepsi le prindea într-un momet favorabil. Nu e de ajuns, însă, doar să visezi la o minune de Crăciun (ce urât și frustrant sună, dacă ne gândim că Aradul era nu demult capitala baschetului feminin), trebuie să și reușești să te ridici la valoarea unui astfel de meci. Iar galben-albastrele au fost pur și simplu surclasate de o adversară care nici măcar nu a apăsat prea tare pedala de accelerație. Călită în EuroCup, unde a reușit o frumoasă calificare în play-off, Sepsi – cu un lot mult mai solid, din toate punctele de vedere – a dat recital pe parchetul Polivalentei, având controlul pe tot parcursul jocului. Cea mai mare diferență s-a consemnat la mijlocul sfertului patru, 77-48.

Diferență mare de valoare

Victorie categorică a campioanei în exercițiu, care se impune la Arad, în etapa a doua a returului Ligii Naționale, cu 82-59, pe sferturi: 19-12, 22-20, 26-12 și 15-14. Deziluzia serii a fost sârboaica Hadzovic, doar o umbră a jucătoarei din sezonul trecut, fără niciun punct marcat, în vreme ce americanca Coker a evoluat și ea mult sub posibilități. Doar cu Poole, autoare a 15 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive și cu Tavic, 14 puncte, în zi decentă, echipa lui Bogdan Bulj nu a putut emite nici un fel de pretenții. Dincolo, nu mai puțin de zece jucătoare și-au trecut numele pe lista marcatoarelor, ex-arădencele Părău și Stoenescu contribuind și ele la victoria clară a lui Sepsi.

Ultimul meci al anului, cu Universitatea

Liderul își adaugă în clasament a zecea victorie din tot atâtea meciuri, 20 de puncte, în vreme ce ICIM își întrerupe seria succeselor, clasându-se pe locul 7, cu 13 puncte. Urmează ultimul meci al anului, joi 28 decembrie, ora 17, în deplasare la Cluj-Napoca. Dacă vor să atace careul de ași și să se implice în acest sezon în lupta pentru o medalie, arădencele sunt obligate să câștige acest duel important în economia campionatului.

Formații și marcatoare:

ICIM: Poole 15, Tavic 14, Nagy 9, Wingate 9, Ferenczi 6, Coker 3, Mercea 2, Hadzovic, Ciotir, Zidaru.

Sepsi: Marshall 14, Carter 13, Părău 13, Webb 11, Stoenescu 10, Fontaine 8, Kilin 3, Huțanu 4, Dzankic 2, Kress 2, Kovacs, Neagu.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *