Se vede finala: Univ.Goldiş ICIM a făcut spectacol cu Sepsi, scor 74-55

Se vede finala: Univ.Goldiş ICIM a făcut spectacol cu Sepsi, scor 74-55
0 comments, 14/04/2014, by , in Baschet, Ultimele stiri

Semifinala Ligii Naţionale de baschet dintre Univ.Goldiş ICIM şi Sepsi Sfântu Gheorghe a debutat în această seară la Arad, unde o Polivalentă aproape plină (în jur de 1.200 de spectatori), le-a susţinut frenetic pe “galben-albastre”. Meciul a fost precedat de frumoasa acţiune caritabilă “Campioane pentru copii”, terenul fiind “invadat” imediat după imnul naţional de sute de jucării de pluş aruncate din tribune, care merg spre copiii nevoiaşi. Trecând la baschet, să spunem că spectacolul a fost la el acasă în această seară, iar principala artizană a fost echipa gazdă, din nou la înălţime. Sepsi a dat însă o replică bună în primul sfert, în care apărările şi-au făcut treaba, iar duelurile s-au dus la limita regulamentului.

Debut încins, cu răsturnări de scor

Arădencele s-au desprins uşor după 3 minute, scor 8-2, Williams începând în forţă meciul. Trupa lui Mikes, cu Loyd, Ivancevic şi Watson active în debut, a întors jocul în doar 5 minute, marcând 10 puncte fără să primească nici unul, 8-12 în minutul 8. Sfertul s-a încheiat sub semnul echilibrului, 15-16 şi se anunţa o dispută încinsă. Numai că Jose Araujo a pregătit inteligent jocul, forţând pătrunderi şi greşeli personale în tabăra oaspete, strategie care a funcţionat de minune, mai ales că arbitrii au fluierat tot. Rhoads şi colegele sale au profitat de “ploaia” de aruncări libere de pe finalul sfertului, întorcând rezultatul de la 25-29, cât era în minutul 17, la 37-29 la pauza mare.

Cosby vs. Prahalis, ce spectacol!

Pauză în care asistenţa le-a aplaudat şi admirat pe micile baschetbaliste de la LPS Arad, campioane naţionale la  categoria sub 15 ani. Diferenţa avea să fie făcută şi mai clar în partea a doua, când Sepsi a mai contat doar pe excelenta Prahalis, care avea însă să obosească şi ea. În rol şi-a intrat americanca Cosby, jucătoare care a ridicat prin execuţiile sale tribunele în picioare. După 30 de minute era 53-40, dar Sepsi nu a depus armele nici la acest scor, revenind fantastic în meci, 55-52 cu 5 minute înainte de final. Cursa de urmărire le-a epuizat însă total pe fetele din Covasna, care aveau să cedeze clar în ultimele minute, dovadă cele 19 puncte primite, faţă de doar 3 marcate!

Sepsi a pierdut-o pe Watson

Cu Paşcalău mână moartă, Sepsi a pierdut-o în minutul 37 şi pe Watson, accidentare ce poate însemna capăt de sezon pentru americancă. Finalul a consemnat o victorie clară a echipei arădene, scor 74-55 (15-16, 22-13, 16-11, 21-15), cu următoarele distribuţii: Univ.Goldiş ICIM – Cosby 25 (2×3), Coker 15, Williams 14, Rhoads 10, Broomfield 7, Engelman 2 şi Brosovszky 1; Sepsi Sf. Gheorghe – Prahalis 20 (1×3), Loyd 14, Ivancevic 8, Watson 8, Paşcalău 5, Dincă, Mitov, Bejtic.

Aradul şi Târgoviştea au luat avantaj

Univ.Goldiş ICIM face un pas mare spre finala campionatului, acolo unde ar putea da piept cu marea rivală, CSM Târgovişte, care a câştigat, în deplasare, primul meci al celeilalte semifinale, 77-67 cu CSU Alba Iulia. Se joacă după sistemul “cel mai bun din 3 meciuri”, astfel că partida cu numărul 2 dintre Sepsi şi ICIM este programată vineri, la Sfântu Gheorghe, pentru ca meciul decisiv, dacă va fi nevoie, să se dispute tot la Arad, pe 23 aprilie.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.