Se anunţă spectacol peste tot la UTA – Rapid, într-un derby important în lupta pentru speranţele europene!

Se anunţă spectacol peste tot la UTA – Rapid, într-un derby important în lupta pentru speranţele europene!

Se anunţă o confruntare de gală sâmbătă seară, ora 20:30, pe stadionul „Franicsc Neuman” din Arad, UTA şi Rapid urmând să se înfrunte în etapa a patra a play-out-ului din Liga 1 la fotbal. Pentru prima oară de la inaugurarea arenei din Calea Aurel Vlaicu se va juca cu casa închisă, aproximativ 11.500 de spectatori, printre care şi 6-700, poate chiar 1.000 de fani rapidişti veniţi şi de pe Bega sau de prin partea de nord-vest a ţării, asigurând practic succesul deplin al celui mai frumos duel din Liga 1 la ora actuală, punând la socoteală aici şi suporterii celor două mari rivale. De altfel, galeria arădeană pregăteşte, la fel ca şi în 2021, o coregrafie specială pentru această partidă. Despărţite de trei puncte în clasament, Rapid şi UTA promit spectacol şi un fotbal frumos, un eventual succes putându-se dovedi foarte important în lupta pentru primele două locuri din play-out, ce asigură prezenţa în barajul pentru Conference League. Giuleştenii s-ar putea mulţumi şi cu un egal, având în vedere că au 29 de puncte şi sunt primii în play-out, faţă de doar 26 câte are UTA, locul 10, dar forma excelentă a Rapidului din mandatul lui Adi Mutu îi obligă să obţină maximum din deplasarea de la Arad. Cu patru victorii din tot atâtea meciuri sub comanda „Briliantului” şi cu acel 3-0 impresionant de etapa trecută, în faţa Botoşaniului, trupa bucureşteană vine pe cai mari şi vrea să îi strice seara „Bătrânei Doamne”. Doar că şi utiştii au planuri mari pentru acest derby, mai ales că fanii au epuizat biletele încă de miercuri, toată suflarea „roş-albă” dorindu-şi victoria în faţa Rapidului. Până acum au fost două remize în sezonul regulat, 2-2 la Arad şi 1-1 la Bucureşti şi la fel de disputat se anunţă şi duelul de mâine seară, programat inspirat de LPF şi televiziuni în nocturnă, la oră de prime-time. Ambele echipe excelează în special pe fază defensivă, unde au jucători cu experienţă, astfel că diferenţa se poate face de la mijloc în sus, acolo unde atât UTA cât şi Rapid dispun de jucători capabili să facă diferenţa.

Derby cu conotaţii argeşene, la Arad: duelul piteştenilor Badea şi Mutu, arbitrează… argeşeanul Călin!

Antrenorul echipei arădene, Ionuţ Badea, a pregătit în cele mai mici detalii confruntarea cu giuleştenii: „Ne așteaptă un meci foarte important atât pentru noi, cât și pentru suporterii noștri. Este un meci pe care l-am pregătit toată săptămâna în mai multe direcții, inclusiv alternative și sperăm să oferin un spectacol tuturor suporterilor noștri și iubitorilor fotbalului, deoarece acest meci de sâmbătă chiar este un derby. Adrian Mutu a adus un sistem diferit, cel puțin pe fază ofensivă au mișcări mult mai rapide, gândesc mult mai repede, iau deciziile corecte în momentele potrivite. Au jucători cu calitate de la mijloc în sus și cu experiență în apărare. N-o să fie un meci deloc ușor, dar noi trebuie să ne ridicăm la nivelul pe care ei l-au avut în meciul cu Botoșani, când au făcut un meci aproape perfect. De când am venit la Arad am văzut la fiecare meci o dorință de a încuraja echipa din partea tuturor în tribună. Faptul că înainte cu trei zile înainte de meci a fost sold-out înseamnă enorm pentru noi!”, a spus Badea, instalat în funcţia de antrenor al UTA-ei chiar după egalul din deplasare cu Rapid, când Laszlo Balint nu a mai rezistat presiunii şi s-a despărţit de echipa pe care o promova după 12 ani de absenţă din Liga 1. UTA nu şi-a depăşit însă condiţia nici cu noul antrenor la cârmă, play-off-ul a fost ratat, dar nici nu a dezamăgit prea mult, încercând acum să termine mai bine decât în sezonul trecut.

Momentul adevărului pentru UTA, susţinută de un stadion plin ochi în faţa giuleştenilor

Se vorbeşte chiar de speranţe europene, iar acest derby cu Rapid este poate momentul adevărului pentru UTA lui Badea, mai ales că adversara este la un nivel foarte bun şi putem spune că dacă privim jocul de până acum al celor două echipe, porneşte chiar uşor favorită pe “Francisc Neuman”. Important pentru UTA e că nu sunt probleme mari de lot, doar accidentaţii Isac şi Ongaro lipsind de la acest meci, astfel că se poate alinia cel mai bun “11”. Va arbitra argeşeanul Iulian Călin, ajutat la cele două margini de Radu Ghinguleac din Bucureşti şi Daniel Mitruţi din Craiova, cu vâlceanul Adrian Comănescu observator. Tot Călin a arbitrat şi meciul tur din sezonul regulat, de la Arad, încheiat spectaculos cu 2-2, după ce Rapidul a condus cu 2-0 prin golurile marcate de ex-utistul Albu şi arădenii au revenit pe final, prin penalty-ul transformat de Hora şi reuşita lui Antal, ambii plecaţi între timp de la UTA. Anul trecut, în aprilie, UTA câştiga cu Călin la centru în faţa Viitorului lui Hagi, 1-0, dar anterior pierdea în Bănie cu 2-0, în faţa lui CSU Craiova, în martie 2021, dar şi în Cupa României, în deplasare cu Universitatea Cluj, 1-0, februarie anul trecut, meciuri arbitrate tot de Iulian Călin. Aşadar, se anunţă spectacol peste tot mâine seară, suporterii arădeni aşteptând o victorie mare a favoriţilor. (foto: gsp.ro, UTA Arad)

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.