Șahiștii pecicani, pe podium la Baia Mare

Șahiștii pecicani, pe podium la Baia Mare

Tinerii șahiști pecicani au obținut rezultate foarte bune, în nordul țării. Pregătiți de Gabriel Gheorghiu și Dalimir Szokola, micii sportivi au făcut senzație la Festivalul de Șah ,,Tinerii Lei”, desfășurat în perioada 18-20 februarie, la Baia Mare.

Andrei Ponta Făcăleț a câștigat primul loc la categoria băieți 10 ani, tot el primind și premiul pentru locul secund la categoria jucătorilor cu 1401-1600 ELO. O altă clasare pe podium, a reușit-o Medeea Brumar la categoria fete 12 ani, unde a obținut locul trei. La competiția ce a adunat la start 112 sportivi, clubul pecican a mai fost reprezentat pe lânga cei menționați de către Iosif Petrovai, Ștefan Velciev și Rodel Rujan.

,,Noi practic suntem în plin proces de pregătire pentru Campionatul Național de Copii și Juniori din 10-20 aprilie, ce se va desfășura la Eforie Nord. Acolo sperăm la o clasare cât mai bună pentru Ștefan Velciev și Iosif Petrovai, iar pentru așa zis veteranul Andrei Ponta Făcăleț ne dorim o poziție pe podium, de ce nu primul loc” a declarat Gabriel Gheorghiu pentru Sportul Arădean. Până atunci, șahiștii pecicani mai au în program participarea la un concurs de șah rapid la Lipova, un turneu de șah clasic la Satu Mare și posibil tot la o competiție de șah rapid mai aproape de casă, la Arad.

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.