Şah Club Vados s-a întors cu medalii de la Naţionale

Şah Club Vados s-a întors cu medalii de la Naţionale

Stațiunea vâlceană Călimănești-Căciulata a găzduit finalele Campionatelor Naționale pentru copii și juniori la șah. Aradul a fost reprezentat de șahiștii de la clubul Vados, delegația arădeană numărând 16 jucători și 4 antrenori, în frunte cu președintele clubului, Alin Câmpeanu. Speranțele arădene s-au îndreptat către Filip Magold, talentatul jucător arădean de doar 7 ani fiind printre protagoniștii tuturor probelor la categoria Under 8.

Deși a condus atât la șahul clasic, cât și la blitz, câte o înfrângere în final l-au făcut să rateze titlul de campion, obținând totuși două merituoase medalii de argint (la clasic) și de bronz (la blitz). Campion la această categorie a devenit Matei Mogîrzan, cu care Filip a făcut remiză la clasic și pe care l-a învins la blitz.

Un alt rezultat excelent l-a avut arădeanul Iulian Anghel, format de clubul Vados, dar care a reprezentat în acest an clubul CSȘ1 Timișoara, campion național la U10. O medalie de argint a obținut Victor Văsieșiu (dublă legitimare CSȘ Tg. Mureș – Șah Club Vados), la categoria U16, în proba de șah rapid.

Rezultate în Top 10 au mai înregistrat, din delegația arădeană, Flavia Sida (6 ani) – locul 7 la rapid și locul 8 la blitz, la categoria U8, Sonia Varga – locul 5 la blitz la categoria F10 și Victor Magold – locul 10 la blitz, la categoria U12.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *