Să înceapă sărbătoarea în Arad: UTA este campioană şi a promovat în Liga 1!

Să înceapă sărbătoarea în Arad: UTA este campioană şi a promovat în Liga 1!

Se anunţă noapte albă pe străzile Aradului, “Bătrâna Doamnă” revenind în Liga 1 din postură de campioană a ligii secunde. Play-off-ul nebun s-a încheiat chiar în ultima secundă cu un dramatism rar întâlnit: UTA era oricum promovată şi campioană a Ligii a II-a, dar Argeşul a promovat şi ea la ultima fază din Regie, unde Rapidul a egalat-o pe Turris în prelungiri! Bucurie ernormă la final, în ambele tabere şi o horă a fiestei utiste, cu antrenorul Laszlo Balint aruncat în aer de jucători! Într-adevăr, UTA obţine o promovare meritată şi după o lungă aşteptare, de 12 ani, echipa fanion a oraşului nostru revine acolo unde îi este locul. Revenind la meciul decisiv de astăzi, din Trivale, Laszlo Balint a surprins mult cu formula de start, luând decizia de a-i lăsa pe bancă pe primii trei căpitani, portarul Iacob și fundașul Melinte, titulari și integraliști în acest play-off, plus Cipri Rus, ieşit din formă. Banderola a preluat-o Florin Ilie, iar debuturi absolute la UTA am consemnat în dreptul lui Dragoș Balauru și Radu Crișan. Celor doi li s-a alăturat Tomozei, la capitolul jucătorilor fără minut bifat până acum în acest play-off, în vreme ce Puşcaş, foarte puţin utilizat, a fost soluţia antrenorului pentru absenţa lui Romario Moise. Prima repriză a fost echilibrată, dar cu UTA foarte atentă la detalii şi bine organizată în apărare.

Ce nebunie de play-off: gazdele nu au câştigat niciodată!

Gazdele au fost periculoase doar prin Buhăescu, la o ezitare a lui Balauru, tot portarul arădean rezolvând faza din minutul 35 cu o respingere în corner, lovitură de colţ din care a rezultat o semi-ocazie a lui Deslandes. În rest, “roş-albii” au stat bine în teren, lăsând iniţiativa adversarei, dar fără ocazii mari. Precum o echipă italiană clasică, UTA a lovit la prima ei apariţie mai periculoasă în careul advers: Buhăcianu, aflat la 16 metri, a trimis excelent pe culoar pentru Puşcaş, apărut la finalizare, iar mijlocaşul arădenilor a fost faultat clar în careu de Ducan. Alex Ioniţă a transformat cu precizie penalty-ul dictat fără ezitare de Bîrsan, în minutul 40 şi UTA conducea în Trivale cu 1-0. Argeşenii au forţat pe finalul primei părţi, dar cele două cornere au rămas fără rezultat. “Vulturii” violeţi au ieşit mult mai montaţi de la vestiare şi nou intratul Alin Popa l-a luat la ţintă pe Balauru, în minutul 50. Peste doar trei minute a survenit egalarea, Matiş marcând de la 11 metri după o centrare ce l-a depăşit pe Rumpoulakou, minge la care Balauru putea face mai mult. Arădenii au acuzat şocul egalării, iar gazdele au trecut în două rânduri pe lângă al doilea gol, Buhăescu şi Alin Popa ratând de puţin ţinta în minutele 58 şi 61.

Bucurie generală la final: UTA campioana Ligii a II-a, Argeşul a promovat la ultima fază din…Regie!

Balint a schimbat după o oră de joc, cu Melinte şi Ciucur la mijloc, plus forţat de accidentarea lui Tomozei, a apelat la Andrei Rus. S-a jucat apoi prudent şi haotic, cu mingea mai mult la mijlocul terenului şi cu ambele echipe istovite de acest sprint incredibil spre elită. Pe final, Buhăescu ne-a dat emoţii cu o lovitură liberă de la 25 de metri ce a şters transversala, dar UTA era oricum promovată, în condiţiile în care Petrolul a produs marea surpriză la Mioveni (trupa lui Niculescu va juca barajul), câştigând cu 2-1! Argeşenii erau deja consolaţi cu barajul, dar Rapidul a egalat la 1 la ultima fază, în Regie, răpindu-le celor de la Turris o promovare istorică! Finalul a declanşat bucuria generală în ambele tabere, scor final 1-1, iar UTA merită felicitări şi aprecieri pentru tot parcursul din acest sezon. O promovare superbă, obţinută cu multă muncă şi ambiţie, iar parcă aşa a fost mai frumos! Bătrână Doamnă, bine ai revenit în elita fotbalului românesc!

Formații:

FC Argeș: Ducan – Tofan, Deslandes (82 Turda), Leca, Mușat (74 Şerbănică) – Prepeliță, I.Șerban (74 Brâzan) – Matiș, Năstăsie (46 Grecu), N.Popescu (46 Alin Popa) – Buhăescu. Antrenor: Ionuț Badea

UTA: Balauru – Tomozei (64 A.Rus), Crișan, Fl.Ilie, Rumpoulakou – Miculescu, Pușcaș (60 Melinte), Isac, Ursu (60 Ciucur) – Al.Ioniță (88 C.Rus), Buhăcianu (88 Jebari). Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Marcel Bîrsan – Radu Ghingiuleac (București) – Daniel Mitruți (Craiova). Observatori FRF: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) și Marian Lumânare (București).

Liga 2, play-off, etapa a 5-a (ultima):

Campionii FC Argeș – UTA 1-1

Mioveni – Petrolul 1-2

Rapid – Turris 1-1

Clasament

1.UTA             5      1      2      2      8-8    30

2.Argeş           5     2      2      1      7-6   27

3.Mioveni*       5      2      1      2      5-6    27

4.Turris*         5      1      3      1      5-5    26

5.Petrolul        5      1      3      1      4-4    25

6.Rapid*         5      1      3      1      4-4    25

*echipele au beneficiat de o rotunjire în plus cu 0,5, la startul play-off-ului

**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *