România e ultima la Europenele de tineret!

0 comments, 09/07/2013, by , in Baschet, Ultimele stiri

Viitorul baschetului feminin românesc nu sună bine deloc. Naţionala de tineret a ţării noastre a contabilizat după trei meciuri tot atâtea înfrângeri în Divizia B a Europenelor sub 20 de ani, din Bulgaria. După înfrângerea la limită din faţa Portugaliei, 64-67, fetele pregătite de Dan Fleşeriu şi Monica Brosovszky au pierdut clar în faţa Macedoniei, scor 54-72 şi a ţării gazdă, Bulgaria, 54-74. Jucătoarea Universităţii Goldiş ICIM, Alina Crăciun, continuă să fie una dintre principalele marcatoare ale României, ea reuşind nouă puncte cu Macedonia şi zece cu Bulgaria.

Până acum, pivotul campioanei României are medii de 9,3 puncte şi 5,3 recuperări. O evoluţie slabă are Diana Moraru, şi ea jucătoare în sezonul trecut la Arad, care însă nici nu a fost folosită prea mult de Fleşeriu. Fiica fostului antrenor al echipei arădene, Dan Moraru, a bifat trei puncte cu Macedonia şi nici un punct în faţa Bulgariei. Principala marcatoare a reprezentativei noastre este Sonia Ursu, 18 puncte cu Macedonia şi zece cu Bulgaria şi o medie de 14,3.

Fundaşul naţionalei conduce surprinzător şi la capitolul recuperări, unde are o medie de 10. România este ultima în grupa B, locul nouă, cu nici o victorie după trei meciuri, iar şansele de a promova în prima divizie europeană sunt aproape nule. Următorul meci al „tricolorelor” este programat astăzi, de la ora 16, în compania Cehiei. Ursu şi colegele sale vor mai juca, apoi, pe rând, cu Letonia, Belgia, Anglia şi Israel.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *