UPDATE: O Germanie cu ochii oblici ne-a refuzat aurul european!

UPDATE: O Germanie cu ochii oblici ne-a refuzat aurul european!

Reprezentativa feminină de tenis de masă a României s-a calificat astăzi în semifinalele probei pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de la Schwechat, Austria. După ce au trecut ieri de Ucraina cu 3-2, în optimi, „tricolorele” au făcut un meci mare în faţa puternicei naţionale a Ungariei. Prima care a deschis drumul României spre medalii a fost arădeanca Daniela Dodean, învingătoare cu 3-2 (11-13, 9-11, 11-6, 11-6, 11-7) la seturi în faţa Petrei Lovas. Jucătoarea CSM-ului a avut o frumoasă revenire în joc, câştigând de la 0-2, după care Eliza Samara şi Bernadette Szocs au câştigat şi mai clar în faţa adversarelor, 3-1 cu Giorgina Pota, respectiv 3-0 cu Szandra Pergel. România înfruntă mâine în semifinale, cu începere de la ora 15 (ora României), reprezentativa similară a Rusiei, care a trecut cu 3-1 de Polonia, într-un alt sfert de finală de azi. Germania a învins Austria cu 3-0 şi s-a calificat şi ea în careul de aşi, urmând să înfrunte în penultimul act câştigătoarea duelului dintre Belarus şi Cehia. Finala probei pe echipe este programată în cursul zilei de luni.

UPDATE 1:

România a înfruntat astăzi, în semifinale, reprezentativa similară a Rusiei, de care a trecut cu un categoric 3-0. Elizabeta Samara a învins-o pe Ana Tihomirova, scor 3-1 (11-9, 8-11, 11-7, 11-7), iar Daniela Dodean a devenit specialista revenirilor, după ce a întors de la 0-2 meciul cu Elena Troşneva, scor 3-2 (9-11, 3-11, 11-2, 11-5, 11-7). În ultimul meci, Bernadette Szocs  a trecut de Polina Mihailova, scor 3-0, (11-9, 18-16, 12-10). Mâine, de la ora 17:30 (ora României), reprezentativa ţării noastre joacă finala împotriva învingătoarei dintre Germania şi Cehia, semifinală care se joacă în această seară. Este al treilea Campionat European în care România luptă pentru aur, după ediţiile din 2010 şi 2011. De marţi încep la Schwechat şi celelalte două probe, simplu şi dublu.

UPDATE 2: Reprezentativa feminină de tenis de masă a României a fost învinsă în această seară în finala Campionatelor Europene din Austria. La capătul a aproape trei ore şi jumătate de joc, “tricolorele” au cedat cu 3-1 la general în faţa Germaniei, naţională cu ochii oblici, formată din patru chinezoaice şi doar două nemţoaice şi coordonată de doi antrenori chinezi. Finala a început foarte bine pentru România, care a punctat prima prin Daniela Dodean, învingătoare cu 3-1 la seturi în faţa singurei nemţoaice prezente în ultimul act, Kristin Silbereisen, a 33-a jucătoare a lumii. Arădeanca, locul 43 mondial, a avut un final de meci excelent, salvând două mingi de set în actul patru şi câştigând ultimele două seturi la scor identic, 12-10. A urmat meciul cheie al finalei, unul cu adevărat fantastic, în care s-au înfruntat numerele 1 ale celor două echipe: Eliza Samara, locul 22 în lume şi chinezoaica Ying Han, a 32-a jucătoare în ierarhia mondială. Samara a condus cu 2-1 la seturi, revenind de la 2-6 în actul trei, dar apoi a cedat cu 2-3 (9, -6, 8, -10, -5), după ce în setul patru a irosit o minge de meci la 10-9, moment psihologic al întâlnirii!

Dodean a adus singurul punct: Samara şi Szocs au pierdut dramatic, iar complexul asiatic continuă

A urmat meciul trei, neaşteptat de dramatic, în care mezina „tricolorelor”, Bernadette Szocs, în vârstă de doar 18 ani, locul 116 mondial, a oferit o replică excepţională numărului 2 al Germaniei, chinezoaica Xiaona Shan, poziţia a 34-a în lume. Românca a fost extrem de aproape de o mare surpriză, conducând-o pe asiatică cu 2-1 la seturi, dar Shan a întors jocul şi a câştigat cu 3-2 (6, -9, -10, 1, 9), revenind incredibil în decisiv, de la 7-9! Marele zid chinezesc a fost peste tot şi în meciul patru, incredibila Ying Han revenind şi în faţa lui Dodean, de la 0-1 şi 1-2, pentru ca în final să se impună cu 3-2 la seturi (-9, 6, -6, 6, 6). România ratează pentru a treia oară la rând aurul continental, după ce în 2010 şi 2011 a fost învinsă în finala Europenelor de Olanda. Reprezentativa ţării noastre are în palmares trei titluri europene, ultimul obţinut în 2005 în formula Otilia Bădescu-Mihaela Şteff-Adriana Zamfir, după 3-2 în finală cu Croaţia. Româncele au mai cucerit aurul, în proba pe echipe, în 1992 la Stuttgart şi în 2002 la Zagreb. De mâine încep la Scwechat probele de simplu şi dublu, unde Daniela Dodean vizează alte medalii. O veste bună vine de la concursul pe echipe la masculin, unde naţionala României, cu arădeanul Adrian Dodean în lot, a promovat în prima divizie europeană.

 

 

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *