RODEL RUJAN ÎNVINGĂTOR LA CUPA PRIMĂVERII

RODEL RUJAN ÎNVINGĂTOR LA CUPA PRIMĂVERII

Zilele trecute la sediul clubului Vados s-a incheiat Cupa Primăverii la șah, turneu cu omologare FIDE si FRSah pentru calculul ELO si CIV. A fost un prim turneu cu omologare in format scurt organizat la Arad, un prim turneu pe puncte elo dupa mulți ani in afară de Arad Open iar arădenii au reacționat pozitiv și s-au înscris în numar mare la turneu. De fapt, aceasta a cauzat și unele probleme pentru organizatori, pentru că din cauza limitărilor salii de joc, numarul maxim de jucatori inscriși s-a atins destul de repede si organizatorii au fost nevoiți să refuze mulți doritori.

Au fost patru zile de concurs în care ultimele două au fost extrem de obositoare pentru jucători pentru că s-au jucat nu mai putin de cinci runde. Câțiva dintre ei au încercat să îsi dozeze forțele și să profite de posibilitatea regulamentară de a lua două runde libere în care să primească câte o jumătate de punct. Alții, avizi de sah, au considerat că pasiunea pentru sah e prea mare, concursurile rare si au dorit să se bucure de fiecare partidă din turneu.

La turneu au participat si un numar semnificativ de juniori, pentru multi acest turneu fiind un ultim test serios inaintea Campionatelor nationale pentru copii si juniori care vor incepe pe 6 aprilie la Caciulata. De remarcat si prezenta in concurs a opt “veterani”, dintre care unul dintre ei, Bartha Andrei (70 de ani) a reusit să termine concursul pe podium!

Turneul a fost câstigat de Rodel Rujan (Sah Club Vados) cu 6 puncte din 7 posibile, singurele lui jumatăți de punct pierdute fiind prin cele doua bye-uri luate, altfel la tablă Rodel a fost necruțător având cinci victorii din tot atâtea partide. Pe locul doi, la egalitate de puncte cu câștigătorul dar cu coeficient Sonneborn inferior s-a situat Daniel Milian (Universitatea Arad), cu un stil de joc spectaculos desfășurat într-un ritm de joc extrem de alert. Au urmat șapte jucatori cu 5 puncte, in ordinea coeficientilor de departajare: Andrei Bartha (Universitatea Arad), Victor Măcinic (Vados), Ilie Uță (ACS Dumbravita), Dan Bichiceanu (Victoria Nadlac), Dan Conciatu (Medicina Timisoara), Bogdan David (Vados) si Florin Petruse (Vados).

Au mai castigat premii: Zlatariu Marin (loc 1 la Elo 1800-2000), Victor Macinic (loc 1 la Elo 1600-1800), Razvan Vass (loc 1 la Elo 1400-1600)  si Florin Petruse (loc 1 la fara Elo) .

Au mai fost premiati si cei mai buni juniori sub 8 ani – Iulian Anghel, sub 10 ani – Balaban – Voia Alexandru si sub 12 ani – Bogdan David

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *