Robert Mureşan domină cu autoritate Campionatul Naţional

Robert Mureşan domină cu autoritate Campionatul Naţional

Robert Mureşan a dominat autoritar şi a doua etapă a Campionatului Naţional de motociclism viteză, clasa Superbike 1000, desfăşurată pe circuitul Motor – Park România, de la Adâncata. Pilotul arădean în vârstă de 24 de ani a doborât atât la antrenamentele libere cât şi în calificări recordul de circuit, care îi aparţinea tot lui din runda inaugurală. Plecat din grilă  de pe prima poziţie, s-a desprins treptat şi în turul doi a stabilit un nou record al circuitului, la 1:24.619. Stabilind trei noi recorduri de circuit, Robi Mureşan a încheiat „en-fanfare”, pe prima poziţie, cu peste 11 secunde în faţa lui Cătălin Cazacu. În spatele celor doi piloţi de pe BMW S1000 RR a venit Bogdan Vrăjitoru, cel care a terminat cursa la mai bine de un minut de lider.

„Nu aş putea să spun că a fost o cursă uşoară din perspectivă problemelor cu care ne-am confruntat, nu am reuşit să avem seturile de pneuri noi necesare şi o defecţiune a cutiei de viteze ne-a ţinut pe loc. M-am simţit bine pe circuit şi o să coborâm şi mai mult timpul pe tur. Mulţumesc mult prietenilor care m-au ajutat să ajung la această etapă şi care şi-au asumat şi rolul de mecanici. Este o plăcere să concurezi acasă şi un bun antrenament pentru Stock 1000”, a spus la final Robert Mureşan.

Pilotul Proiectului Motorsport Race Management adună 50 de puncte din tot atâtea posibile şi este lider detaşat în clasamentul general. A treia etapă din Campionatul Naţional de Motociclism Viteză va avea loc pe 22-23 august, tot pe Motor Park Adâncata.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *