Raul Rusu speră la o calificare pentru Jocurile Olimpice

Raul Rusu speră la o calificare pentru Jocurile Olimpice

După Andrei Gag, care şi-a asigurat deja calificarea la Jocurile Olimpice din vara acestui an, un alt atlet de la CSM Arad vrea să ajungă la Rio de Janeiro. Este vorba despre Raul Rusu, care abordează 2016 cu entuziasm şi mare încredere. Antrenorul său, profesorul Constantin Miclea, se aşteaptă la un an important pentru Raul, care să se concretizeze cu o calificare la Rio, dar planuri importante sunt şi în privinţa juniorului Denis Both, şi el aruncător de suliţă:

La trei metri de Rio!

Principalele obiective pentru Raul sunt calificarea la Jocurile Olimpice, medalie la Balcaniadă şi record naţional la tineret. Eu zic că are şanse de Rio, e la doar trei metri distanţă. Trebuie să arunce 79 de metri în orice concurs oficial şi să ia medalie la Cupa Europei. Denis e şi el pe drumul bun, iar în acest an îl văd în primii 8-12 la Campionatele Mondiale de juniori II”, ne-a declarat Constantin Miclea.

Selecţie pentru Cupa Europei

Selecţia pentru Cupa Europei de aruncări lungi se face în urma Campionatelor Naţionale, ambele competiţii programate în martie la Arad. După un stagiu centralizat la Băile Felix, susţinut la sfârşitul anului trecut, Rusu şi Both se antrenează pe plan local în vederea startului de sezon competiţional. Vă reamintim că în luna martie a anului trecut, Rusu stabilea tot la Arad, la Campionatele Naţionale de aruncări lungi, record naţional de tineret, cu 75,89 metri, cea mai bună aruncare de până acum a carierei.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *