Raul Hanciuţa a urcat pe podium în Croaţia

Raul Hanciuţa a urcat pe podium în Croaţia

Cupa oraşului Dubrovnik la judo a adunat la start 10 loturi naţionale de seniori, întrecerea din Croaţia fiind cotată drept una puternică, imediat după Cupa Europei. Printre participanţi s-a numărat şi Raul Hanciuţa de la CSU Arad, care a obţinut bronzul la 90 de kilograme, categorie unde au fost înscrişi 18 sportivi. Hanciuţa are 21 de ani, este în al 2-lea an de tineret, iar în 2013 a mai câştigat Cupa României de seniori, fiind şi vicecampion naţional la aceeaşi categorie 90 de kilograme, unde a pierdut finala în faţa unui alt produs al judoului arădean, Cristian Bodârlău, în prezent la Dinamo Braşov.

Ambiţii mari la Europene

Hanciuţa are calităţi foarte bune, va domina judoul românesc. Dacă nu ar fi luptat accidentat în finală, ar fi ieşit şi campion naţional de seniori, dar are tot viitorul în faţă. Ar fi frumos să ne facă o surpriză plăcută şi la Europene, are nevoie de cât mai multe întreceri de cel mai înalt nivel”, spune directorul CSU Arad, Ovidiu Şerban. Judoka pregătit de Mihai Telechi va participa în perioada 15-17 noiembrie şi la Campionatele Europene de tineret, programate în capitala Bulgariei, la Sofia. „Raul parcurge un an foarte bun, iar la Europene totul depinde de forma în care se va afla şi de tragerea la sorţi. Acolo e destul de greu, important e că va fi prezent şi se va lupta pentru un rezultat cât mai bun”, ne-a declarat antrenorul sportivului, profesorul Mihai Telechi.

Kunszabo, Sinceac şi Copil, alţi trei sportivi de top

Hanciuţa, care va trece în această săptămână peste testul anti-doping, va mai participa în acest an la Campionatul Naţional de ne-waza (lupta la sol), programat în perioada 22-24 noiembrie, dar şi în întrecerea pe echipe la nivel de sub 23 de ani. 2013 s-a dovedit un nou an foarte bun pentru judoka de la LPS şi CSU Arad, alţi trei sportivi fiind foarte bine poziţionaţi. Luca Kunszabo, cu dublă legitimare LPS AradLiberty Oradea, a obţinut locul 3 la Europenele de cadeţi, locul 1 la Cupa Europei de cadeţi de la Piteşti, locul 2 la Campionatele Naţionale de cadeţi şi juniori şi locul trei naţional la nivel de tineret.

Final de an încărcat pe tatami

Sergiu Sinceac, dublă LPS Arad – CSU Arad, este triplu medaliat cu bronz la categoriile juniori, tineret şi seniori, iar Copil Harley, legitimat la LPS Arad, a ieşit din nou vicecampion naţional de cadeţi, clasându-se pe 3 la Balcaniadă. Sfârşitul de an îi va găsi ceva mai activi pe copii, care vor susţine diferite turnee pe tatami, în Polonia, dar şi în ţară, la Satu Mare, Nădlac şi Pecica.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *