Puştii de la Viitorul şi Atletico, medaliaţi la turneul din Zagreb

Puştii de la Viitorul şi Atletico, medaliaţi la turneul din Zagreb

Una dintre cele mai importante competiții de final de an rezervate copiilor s-a desfășurat weekendul trecut, la Zagreb, în Croația. Kids Winter Trophy 2019 a adunat la start formații din zona Balcanilor, între care s-au aflat și cluburile arădene Viitorul, la patru categorii: 2008 (antrenor Adi Sas), 2009 (antrenor Flavius Pavel), 2010-2011 (antrenori Flavius Moisă și Ciprian Pistrui) și 2012 și 2013 – antrenori Casian Maghici și Radu Popa și Atletico Arad 2011-2012. Două dintre aceste echipe au urcat pe podium.

Copiii pregătiți de Casian Maghici (foto), ajutat de colegul de la Sântana, Radu Popa, au fost la înălțime la competiția de Under 7, pierzând un singur meci, finala competiției. Iar eșecul a venit numai în urma loviturilor de departajare, 0-1. Patrick Crișan a fost ales în echipa ideală a turneului la Under 7.

Viitorul a intrat în competiție și la Under 8, dar rezultatele din grupă nu i-au permis accederea în faza superioară a competiției. Casian Maghici, a contat pe următorii: Fabian Balint, Patrick Nagy, Ianis Țârle, Luca Peștean, Andrei Cristea, Ianis Cornea, Arthur Lucan, Patrick Crișan, Cătălin Morar, David Oprea, Tudor Pașca, Adina Sârb, Matei Tulvan, Sebastian Pasluță, Lucas Chebeleu și Darin Margină.

Cea mai mică grupă de la Atletico, 2012, a câștigat medalia de bronz la turneul de la Zagreb. Băieții lui Mihai Roșca și Radian Carp au jucat finala mică, pe care au câştigat-o cu 2-1 cu MNK Primorac (Oprea 2). Medaliații arădeni sunt: Raoul Crișan, Dominic Beserman, David Secianschi, Stanislav Fricățel, Darius Vulpe, Mihai Oprea, Ioana Stan, Tudor Lăzărescu, Matei Gorea, Horea Furdea, Andrei Rus. Golgeterul Mihai Oprea a fost desemnat și jucătorul turneului.

La turneu a participat și generația 2011, care a reușit două victorii și două înfrângeri. Pentru Atletico 2011 au jucat: Lucian Madoș, Andrei Borlan, Andrei Barta, Ianis Baltag, Carol Bâtea, Ștefan Roman, Andrei Burchardt, Luca Funău, Denis Buzea, Vittorio Gallizioli, Darius Popa, Casian Rozniciuc.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *