“Puşa” Mihalache: “Mândri de cei doi sportivi ai noştri la Rio”

“Puşa” Mihalache: “Mândri de cei doi sportivi ai noştri la Rio”

CSM Arad i-a avut calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro pe jucătoarea de tenis de masă Daniela Dodean, care a evoluat atât în proba de simplu cât şi la echipe şi pe atletul Andrei Gag, care a concurat în proba de aruncarea greutăţii. Pentru a treia oară la rând la Jocurile Olimpice, performanţă care nu e la îndemâna prea multor sportivi, Dodean, locul 58 în lume, a reuşit să confirme rezultatele din acest an, avansând la individual până în turul trei, după ce în faza a doua o eliminase pe asiatica Li Qian (Polonia), locul 30 în lume. În turul trei, arădeanca a cedat în faţa a optei jucătoare a lumii, japoneza Ai Fukuhara. În proba pe echipe, România a pierdut dramatic şi la mare luptă în faţa Coreei de Sud, scor 2-3, în optimi de finală, Dodean obţinând o mare victorie în acea dispută, 3-0 cu a 18-a jucătoare a lumii, Hyowon Suh. La atletism, Gag a avut un teribil ghinion, dar a şi plătit emoţiilor de debut şi lipsei de experienţă, după ce a fost practic la un singur centimetru distanţă de calificarea în finala probei de greutate. Cu o ultimă aruncare, singura valabilă, de 20,40 metri, arădeanul s-a clasat pe locul 13 (locul 6 în grupa sa de calificare) din 34 de concurenţi.
“Dodean şi Gag, parcurs foarte bun”
“Suntem mândri de cei sportivi ai noştri calificaţi la Jocurile Olimpice, Dana Dodean şi Andrei Gag, mai ales că sunt şi arădeni. În primul rând au fost acolo, apoi eu zic că au avut un parcurs foarte bun, mă bucur pentru ei. Dana a învins jucătoare mult mai bine clasate în ierarhia mondială şi la echipe şi-a adus un aport important. Apoi, Andrei, debutant la Jocuri, a obţinut un loc 13 care spun eu nu e la îndemâna oricui, plus că are potenţial mare pe viitor. Ne gândim deja la Tokyo 2020, pentru că performanţa merge mai departe, înseamnă mulţi ani de muncă. Sperăm să avem şi mai mulţi sportivi calificaţi la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Cu această ocazie vreau să spun că mă deranjează, şi am simţit asta şi pe pielea mea, când în presă sau la TV se spune că un anumit sportiv a ratat la Jocurile Olimpice. Nu a ratat, poate nu s-a calificat! E complet altceva, pentru că printr-un singur cuvânt poţi distruge psihicul unui sportiv. Puţini ştiu cât de greu e să fii acolo, între cei mai buni din lume”, ne-a declarat “Puşa” Mihalache.
“Să ne adunăm forţele, să fim uniţi”
Directorul CSM Arad crede că Jocurile Olimpice de la Rio ar putea fi un nou început pentru sportul românesc, care are nevoie mai mult ca oricând de unitate: “Sportul românesc atât poate deocamdată, nu trebuie să căutăm acum tot felul de vinovaţi, de la sportivi şi antrenori, până la conducători de cluburi sau miniştri. E nevoie, acum, să facem ceva şi cumva să ne adunăm toţi forţele, să fim uniţi şi să fim cu adevărat o echipă. Nu suntem nici prima şi nici ultima ţară care ar lua-o de la zero, alţii se chinuie de 30 de ani încoace să aibă rezultate. O să fac acum o paranteză, îmi amintesc că acum 15 ani am asistat, într-un orăşel din Germania, la o întâmplare care m-a marcat şi nu o s-o uit niciodată. La un moment dat s-au adunat mulţi oameni la un loc, atât adulţi cât şi copii, pentru a da mâna cu un om, de o vârstă respectabilă. Apoi am aflat că acel om era de fapt fost reprezentant al Germaniei la Jocurile Olimpice din 1980. Asta înseamnă să îţi educi generaţiile în spiritul sportului, să apreciezi, de la mic la mare, foştii sportivi care ţi-au reprezentat ţara în cea mai importantă competiţie. E o lecţie pentru noi, din care sper să învăţăm, mi-ar place mult să văd că se întâmplă şi la noi asta.”

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *