Punct important pentru play-out! UTA a rezistat la Giurgiu şi încheie pe locul 10, în Liga 1

Punct important pentru play-out! UTA a rezistat la Giurgiu şi încheie pe locul 10, în Liga 1

UTA a scos un punct important în perspectiva celor nouă „finale petru salvare”, remiza de astăzi, de la Giurgiu, din ultima etapă a sezonului regulat a Ligii 1, făcând ca UTA să înceapă play-out-ul cu 19 puncte şi nu cu 18, ceea ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi pierdut cu Astra. Arădenii beneficiază de o rotunjire la înjumătăţirea punctelor, 37 la număr. Egalul este cu atât mai esenţial cu cât el a fost obţinut pe un teren dificil, unde nu se câştigă uşor puncte, plus că Laszlo Balint a fost lipsit de cinci piese de bază. UTA a scos remiza şi în condiţiile unei inferiorităţi numerice timp de 20 de minute, după ce rusul Shlyakov a fost eliminat pentru două galbene, în minutul 70. Tot atât de adevărat este că nici Eugen Neagoe nu a trimis în teren cea mai bună formulă, în condiţiile în care Astra are marţi manşa tur a semifinalelor Cupei României, cu Dinamo. Meciul de azi a fost unul anost şi închis, ambele echipe mulţumindu-se parcă cu egalul, cu toate că giurgiuvenii ar putea pierde locul 8, dacă Argeşul scoate cel puţin un punct cu Chindia. Prima parte a partidei a fost echilibrată, fără ocazii importante şi cu o UTA oferind o replică bună, arădenii făcând un presing susţinut în jumătatea adversă.

Un egal ce mulţumeşte ambele tabere

Astra a fost mult mai incisivă în repriza secundă, dar Iacob şi-a salvat echipa la şuturile lui Balaure şi Krpic, iar când a fost depăşit, a respins de pe linia porţii Vorobjovas. UTA s-a închis bine, a blocat inteligent culoarele printr-o disponibilitate mare la efort şi chiar şi în zece oameni, nu i-a permis Astrei să se apropie prea mult de poarta apărată de Iacob. S-a terminat echitabil, 0-0 şi „roş-albii” şterg puţin cu buretele eşecul ruşinos din tur, când Astra se impunea la scor de tenis la Arad, cu 6-0. Pentru UTA urmează o perioadă decisivă a sezonului, cu nouă meciuri capitale în play-out, dar arădenii au micul avantaj de a disputa cinci meciuri acasă şi doar patru în deplasare, în play-out jucându-se doar într-o singură manşă. Cum obiectivul este menţinerea în Liga 1, „Bătrâna Doamnă” se află momentan pe un culoar favorabil, cu toate că distanţa faţă de locurile de baraj sau retrogradare nu e chiar liniştitoare. (foto: telekomsport.ro)

Formaţii:

Astra: D.Lazar – Raspopovic, V. Găman, Graovac, D. Bruno – Merloi (46 Balaure), Boe-Kane, Canadja (80 Crepulja) – Stahl, Krpic, V.Gheorghe. Antrenor: Eugen Neagoe

UTA: Iacob – Tomozei, Erico, Ilie, Shlyakov – Albu, Vorobjovas – Antal (74 Roumpoulakou), Hora (74 Bustea), D. Rusu (46 Buhăcianu, 90 Voinea) – Petre (90 Miculescu). Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) –  Vlad Bârleanu (București) și Gero Szabo (Cluj-Napoca). Observator FRF: Nicolae Marodin (București).

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *