Progresul Pecica și-a stabilit obiectivul principal pentru ce a mai rămas din acest sezon: promovarea juniorilor din pepiniera proprie

Progresul Pecica și-a stabilit obiectivul principal pentru ce a mai rămas din acest sezon: promovarea juniorilor din pepiniera proprie

Clubul Progresul Pecica a fost reprezentat la Sesiunea Membrilor Afiliați ai Federației Române de Fotbal prin directorul sportiv Cristian Pilan. Pe durata a două zile, la Cheile Grădiștei, reprezentanții echipelor de liga a treia au discutat cu mai marii federației despre ce s-a întâmplat în anul precedent și ce se dorește de la 2022. Ședința a început tradițional cu un meci de fotbal între federali și reprezentanții cluburilor, printre fotbaliștii din teren aflându-se Răzvan Burleanu, Florin Bratu sau Răzvan Raț, supervizați de pe margine de Mihai Stoichiță.

Aproape toți am fost de acord că noul format competițional a adus avantaje. Cheltuielile cu deplasările sau cu testările sunt mai mici. Pe noi ne ajută distanțele scurte. Chiar daca noi nu mai avem șanse, totuși primele două clasate au posibilitatea să se lupte pentru un loc in liga a doua, ceea ce înainte nu era posibil. Datorită acestui sistem, în 2021 nu s-a retras nici o echipă din liga a treia, ceea ce este foarte bine pentru tot fotbalul”, a declarat Cristian Pilan.

 

Obiectiv

Pecicanii s-au reunit pe 31 ianuarie sub comanda noului antrenor-jucător Bogdan Bozian și vor efectua antrenamente de reacomodare până la ora primului meci amical cu Dumbrăvița, partidă programată în 9 februarie. Ultimul transfer bifat este cel al fundașului cntral Darius Dolga venit de la Șoimii Lipova. „Mai sunt trei etape din sezonul normal plus meciurile din play-out. Ne-a rămas un singur obiectiv important, acela de a da credit tinerilor din pepiniera proprie, de a-i promova și a vedea pe ce ne putem baza în vederea sezonului următor. Să crească și ei, asta e important. Am mai luat patru copii la echipa mare, pe lânga cei patru pe care îi știți deja. Ne-au plecat cinci jucători și nu mai facem alte transferuri. Sa vedem ce va decide Bogdan Bozian în privința jucătorilor aflați în probe Mitre (fost la ACS Poli), Gomboș (UTA) și încă un tânăr jucător venit de la Clinceni ”, a mai spus Pilan.

 

Amicale

Programul amicalelor Progresului Pecica: Dumbrăvița (9 februarie), Felnac (12 februarie), Sântana (16 februarie), Tomnatic (19 februarie), Păuliș (23 februarie), Ghiroda (26 februarie), UTA U19 (2 martie) și Curtici (5 martie). Toate aceste partide se vor desfășura fie in deplasare, fie pe terenuri neutre din dorința de a proteja suprafața principală de joc.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.