UPDATE: Nouă medalii arădene la Naţionalele de gimnastică ritmică: Ştefania Chiriac, de patru ori pe podium la senioare!

UPDATE: Nouă medalii arădene la Naţionalele de gimnastică ritmică: Ştefania Chiriac, de patru ori pe podium la senioare!

CSM Arad a cucerit deja două medalii, în cadrul Campionatelor Naţionale de gimnastică ritmică, întrecere care se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână la Arad, în sala de sport a Universităţii Aurel Vlaicu (intrare liberă). Primele care au urcat pe podium au fost cele mai mici fete, de la categoria a III-a. Echipa arădeană, în componenţa Sonia Ichim, Carla Fizedean, Valentina Ladar, Carmen Ladar şi Evelyn Ilyes, a cucerit argintul, în timp ce Sonia Ichim a urcat pe a treia treaptă a podiumului la individual, unde primele două au fost Denisa Mailat, 52.700 puncte şi Alice David, 49.800 puncte, ambele de la Olimpia Bucureşti. Sonia Ichim a încheiat a treia, cu 47.050 puncte. Pe echipe a triumfat CSM Ploiești, urmată de CSM Arad şi de LPS Baia Mare. Premierea a fost oficiată de preşedintele Univ.Aurel Vlaicu Arad, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ şi conf.univ.dr. Ioan Galea.

Sincer, mă bucur foarte tare pentru Sonia, care de pe locul şase anul trecut la o categorie inferioară a reuşit acum să vină pe podium. Este un copil excepţional, care a muncit foarte-foarte mult, este susţinut de familie şi de toată lumea. Sper ca ea să obţină şi alte medalii mâine, în celelalte finale. În rest, de echipa de la categoria a III-a nu sunt mulţumită, pentru că s-au făcut multe greşeli, ceea ce nu era normal la cât ne-am pregătit. Ploieştiul s-a dovedit mai bună, cu gimnaste mai mari şi experimentate, ele urmând să treacă la anul la o categorie de vârstă superioară”, ne-a declarat antrenoarea de la CSM Arad, Daniela Chiriac. Speranţe la noi medalii se întrevăd şi în această seară la categoriile junioare şi senioare, individual şi pe echipe:

La junioare fetele noastre sunt în primul an, avem o mare pierdere, pentru că Adina Zoica a renunţat la gimnastica de performanţă. Dar cu toate astea sperăm să urcăm pe podium, după ziua de ieri eram chiar pe locul doi. Ar fi o mare performanţă ca fetele să ia medalie, mai ales că trei dintre ele sunt născute în anul 2000, în timp ce multe dintre adversarele noastre au sportive născute şi în 1998. La individual o avem pe Alexandra Bock, care era pe şase după ziua de ieri, înaintea multor gimnaste cu pretenţii. La senioare sperăm ca Ştefania să rămână pe podium sau chiar să mai câştige un loc, distanţa dintre ea şi a doua clasată, de la Olimpia, fiind foarte mică. Este clar că ne dorim şi alte medalii în finalele ce vor urma astăzi şi mâine”, ne-a declarat antrenoarea de la CSM Arad, Daniela Chiriac.

Competiția continuă cu categoria junioare, astăzi, ora 18:15 festivitatea de premiere, senioare, ora 20:15, festivitatea de premiere – toate la individual şi pe echipe, pentru ca duminică, începând cu ora 9, să aibă loc finalele pe obiecte, festivitățile de premiere fiind programate la orele 11, categoria a III-a, 13:15 junioare şi 15:30 senioare.

UPDATE 1: Gimnastele arădene au mai cucerit două medalii în reuniunea din această seară, una în care junioarele şi senioarele s-au înfruntat în concursul individual şi pe echipe. La categoria a II-a, CSM Arad, cu o echipă aflată în primul an la nivel de junioare (Alexandra Bock, Anamaria Berar, Vanessa Kling şi Miriam Aioanei), a ocupat un excelent loc doi, în timp ce la senioare, Ştefania Chiriac a cucerit bronzul la individual, în spatele excelentelor Alexandra Piscupescu şi Adriana Teocan, ambele de la Olimpia Bucureşti. Finala senioarelor, în care alte două gimnaste de la CSM Arad, Lorena Stog şi Flavia Micula, au terminat pe şapte, respectiv opt, a oferit un spectacol deosebit, gustat din plin de spectatorii prezenţi în sala “UAV”. La individual categoria a II-a, Alexandra Bock şi Anamaria Berar s-au clasat pe şase, respectiv şapte. Mâine, între orele 9 şi 15:30, sunt programate finalele pe obiecte, la toate cele trei categorii. Vom reveni cu rezultate finale şi declaraţii.

UPDATE 2: Ultima zi a competiţiei, cea de astăzi, a mai adus cinci medalii în contul CSM Arad. Performerele de pe covor au fost senioara Ştefania Chiriac, triplă medaliată în probele pe obiecte, aur la panglică, la egalitate cu Piscupescu, argint la măciuci şi bronz la cerc, secondată de Sonia Ichim, care la categoria a III-a a mai cucerit două medalii de argint în probele pe obiecte, la cerc şi minge.

Ştefania Chiriac, de patru ori medaliată la senioare: a cucerit aurul la panglică!

CSM Arad a încheiat concursul cu un bilanţ de nouă medalii, dintre care una de aur, cinci de argint şi trei de bronz.  „Sunt foarte mândră de Ştefania şi Sonia, care au avut evoluţii excelente. De fapt, ele sunt şi medaliatele din probele de individual şi pe obiecte. Le felicit însă pe toate fetele şi ţin să mulţumesc sponsorilor, părinţilor şi tuturor celor care au contribuit la organizarea Campionatelor Naţionale”, ne-a declarat la final Daniela Chiriac.

 Personalităţi de marcă şi un crainic de nota 10

De remarcat şi prezenţa în sală a numeroase personalităţi, cum ar fi preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, preşedintele Universităţii Aurel Vlaicu, prof.univ.dr.Lizica Mihuţ sau Vasile Păltineanu, director adjunct al CSM Arad, toţi trei reprezentanţi ai organizatorilor acestei competiţii. De atmosfera din sală şi buna dispoziţie a tuturor s-a ocupat preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, cunoscutul crainic radio şi om de presă, mare iubitor de gimnastică, Doru Dinu Glăvan, crainic al evenimentului de la Arad.

Foto:@2013 Raul Kling

 

 

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *