Prima editie a “Cupei Ziridava” la sah rapid

Prima editie a “Cupei Ziridava” la sah rapid


Centrul comercial  Ziridava Shopping Center a gazduit prima ediție a unei competiții ce se dorește in timp sa devena una tradițională: Cupa Ziridava la șah rapid. Competiția a fost structurată pe 2 turnee, unul pentru copiii cu vârste până la 10 ani și openul general deschis tuturor amatorilor de șah.

         “Am remarcat condițiile foarte bune de concurs, atenția acordată șahiștilor de conducerea societății Scala SA prin manager Septimiu Coroian și directorul tehnic Gheorghe Ursoi care au făcut ca turneul să devină deja un important reper în viața șahistă arădeană“- a declarat Alin Campian, presedinte Sah Club Vados Arad.

         In turneul copiilor au luat parte 44 de jucători din județele Arad, Timiș și Caraș – Severin. La finalul celor 7 runde, campion absolut a fost reșițeanul Buga Andru cu 6,5 puncte. Au mai fost premiați primii trei sportivi – băieți și fete, la categoriile 8 și 10 ani: Datcu – Goiceanu David, Vass Răzvan și Pădureanu Daniel la băieți 8 ani; Mihăilescu Anna, Șodincă Iulia și Câmpean Iulia la fete 8 ani, Bucur Mihai, Lazăr Nicolae, Brădean Camil la băieți 8 ani; Lazăr Irina, Barboni Dharma și Bușa Ioana la fete 8 ani.

         Pe lângă cupe, medalii și diplome, câștigătorii au primit și diverse cadouri din partea firmelor  care cu bunăvoință au susținut acțiunea: Adiro Flash, Cozacone, Foto Alin, Neamacris, Paradisul Copiilor și Patchouli.

      Openul general cu 82 de jucători la start, a fost diminat categoric de principalul favorit, maestrul internațional timișorean Mihai Grunberg care a câștigat toate cele 7 partide, terminând astfel turneul cu punctaj maxim. Pe locurile următoare s-au clasat arădenii Rujan Rodel, Kelly Ladislau, Șiclovan Daniel și Mozes Ervin. Au mai fost premiați: Ungureanu Sandu (loc I arădeni), Măndiță Geo – Harry (loc I – jucatori de categoria I), Pușcaș Adrian (loc I – jucatori de categ. II, III si neclasificați), Farkas Lorinc (veterani), Drăgulescu Narcisa (senioare) și Bartic Roxana (junioare).

        Cei mai buni juniori participanți la openul general au fost: Neaga Iustin, Alb Flavius și Dumitrică Radu la 16 ani; Boaru Anca, Naghi Ionut și Kozak Danuț la 14 ani; Măcinic Victor, Lucăți Beneamin și Pîrvu Laura la 12 ani.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *