Pistolarul Casian Codrean este recordmen naţional

Pistolarul Casian Codrean este recordmen naţional

Casian Codrean a revenit în forţă după suspendarea de o jumătate de an din circuitul naţional. Campion naţional la juniori I, pistolarul de la CSM Arad şi-a reconfirmat valoarea şi la categoria juniori II, unde nu doar că şi-a trecut în cont medalia de aur în cadrul finalei naţionale de aer comprimat, dar a şi stabilit un nou record naţional, cu 386 de puncte! Performanţe consemnate, la Oradea, în decurs de doar patru zile de sportivul pregătit de antrenorul emerit Ion Vasilescu. Suspendat şi din lotul naţional datorită unor încălcări ale normelor federaţiei la un concurs în Germania, Casian a avut ambiţia şi puterea de a trece peste acest episod nefericit şi de a demonstra încă o dată că este cel mai bun junior din ţară, cu reale perspective internaţionale pentru viitor.

Încă patru medalii pentru CSM

Revenind la finala naţională de aer comprimat rezervată juniorilor II, CSM Arad a mai punctat prin echipa masculină, formată din Casian Codrean, Alex Pîrvulescu şi Ştefan Şimonca, medaliată cu argint, Alexandra Buda – medalie de aur la individual şi echipa de fete, formată din Alexandra Buda, Andrada Gheocel şi Melania Ionuţaş, medaliată cu bronz. De menţionat că ultimele două pistolare sunt produse ale proiectului de selecţie în şcoli Pierre de Coubertin. Antrenorii pistolarilor arădeni sunt Gheorghe Pop, Ion Vasilescu, Monica Toth şi Mircea Budurişan.

În creştere faţă de anul trecut

Suntem în creştere faţă de anul trecut, avem rezultate bune la finalele de juniori şi nu pot fi decât mulţumit. Casian a revenit foarte bine după suspendare, de remarcat fiind în special recordul naţional. Rezultatele sale sunt peste aşteptări, sper să continue la fel” ne-a declarat antrenorul coordonator al secţiei de tir la CSM Arad, Gheorghe Pop. După ce juniorii au confirmat aşteptările, vine rândul seniorilor să pregătească finala naţională, programată luna viitoare la Bucureşti.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *