Pavel Piroş, despre meciul cu Poli: „Am mare încredere în jucători”

Pavel Piroş, despre meciul cu Poli: „Am mare încredere în jucători”
0 comments, 23/10/2014, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Divizionara secundă Şoimii Pîncota a susţinut astăzi o conferinţă de presă într-o nouă şi modernă locaţie a companiei Piroş Security, situată chiar la intrarea în Vladimirescu. Întâlnirea cu reprezentanţii mass-mediei a fost prilejuită de proximul meci de campionat, cel de pe teren propriu cu ACS Poli Timişoara. Preşedintele clubului, Pavel Piroş, antrenorul Dan Cuedan, jucătorii Gabriel Siminic şi Flavius Băd şi directorul sportiv Sorin Tarcea, au prefaţat partida de sâmbătă, ora 11, când Pîncota va încerca să obţină o nouă victorie în faţa formaţiei timişorene, eliminată de două ori de „şoimi” în Cupa României, cel mai recent chiar în ediţia actuală.

Primă doar la victorie

Din punctul meu de vedere este un meci important, doar pentru simplul motiv că în ultimii doi ani am obţinut două victorii împotriva lor. Vreau să avem continuitate şi o motivaţie în plus, să demonstrăm că cele două victorii nu au fost întâmplătoare. Nu am vorbit niciodată urât de Timişoara, dar vreau să fim şi noi respectaţi, rivalitatea arădeano-timişoreană să rămână doar strict sportivă. Dacă timpul va fi favorabil, sperăm să ne ajute şi publicul, probabil vom fi susţinuţi şi de o parte a suporterilor UTA-ei. Prima de meci este cea obişnuită, minim 100 de milioane, nu pe coridor, nu peste două săptămâni, în vestiar! La ce situaţie avem nu pot premia decât victoria. Am mare încredere în jucători, în puterea lor de concentrare şi dorinţa lor de a câştiga. Le cer doar seriozitate, muncă şi să joace fără frică”, a spus Pavel Piroş, care este destul de nemulţumit de arbitrajele de care a avut parte echipa sa în special în meciurile de acasă:

Cuedan: „Să eliminăm elementul teamă”

Nu dăm vina doar pe arbitri, dar am fost dezavantajaţi clar în meciurile de acasă, cu Bihorul, Oltul şi Cîmpina. Aveam poate câteva puncte în plus care ne duceau pe locul 2 sau 3. Au fost greşeli monumentale şi nu înţeleg de ce aproape la fiecare meci de acasă avem supervisor, probabil suntem prea importanţi.”  Dan Cuedan cunoaşte bine echipa adversă, astfel că şi-a luat toate măsurile pentru ca Pîncota să nu părăsească învinsă terenul în meciul de sâmbătă: „Cele două  victorii obţinute împotriva lor au fost într-o altă competiţie, acum ne aflăm în plin campionat, iar datele problemei sunt cu totul altele. Poli e pe o pantă ascendentă, au trei victorii la rând fără gol primit şi cu siguranţă este, acum, cea mai în formă echipă din cele două serii ale ligii secunde. Dar şi noi avem presiunea îndeplinirii obiectivului, dispunem de jucători talentaţi, cu calitate, care pot face oricând diferenţa, automat ne dorim să luăm punct sau puncte. Trebuie să ne adaptăm situaţiei, ştim foarte multe lucruri despre ei şi încercăm să câştigăm prin mijloacele noastre. Nu va fi uşor, dar trebuie să eliminăm elementul teamă, vreau să jucăm curat, să avem o agresivitate pozitivă şi să devenim periculoşi când avem mingea. Poli este valoroasă ca şi echipă, au prea mulţi jucători de calitate ca să spunem că unul este mai periculos decât altul. Şi-au schimbat stilul de joc, au soluţii pe bancă şi oricând pot să alinieze trei echipe de start diferite”, a spus Dan Cuedan.

Siminic: „Un meci ca oricare altul”

Siminic are destule jocuri împotriva celor de la Poli, chiar şi în tricoul UTA-ei, dar consideră că meciul este unul normal, de campionat: „Este un meci ca oricare altul, într-adevăr foarte important pentru noi, din care încercăm să scoatem maxim. Ne dorim să fim într-o formă bună la ora jocului şi să facem o figură frumoasă. Am un bilanţ pozitiv în meciurile cu Poli, sper să rămână aşa şi în continuare. Îmi place la Pîncota, m-am adaptat la oraş, conducere şi echipă şi sper să facem o treabă cât mai bună.”

Băd: „Amintiri frumoase de la Poli”

Flavius Băd are şi el amintiri legate de Timişoara, chiar în tricoul formaţiei de pe Bega: „Am amintiri frumoase de la Poli, acolo am debutat în Liga I, unde am marcat şi goluri. Acum mai sunt vreo 3-4 jucători cu care am fost coleg. Avem mare nevoie de cele trei puncte, trebuie doar să fim concentraţi. Vreau să profit de orice şansă pe care mi-o oferă antrenorul.” Şoimii Pîncota are probleme de lot înaintea disputei cu Poli: Dubeştean are entorsă de gleznă şi va rata meciul, la fel ca şi Rusu şi Burian, ambii cu probleme medicale. Lung şi Cruşoveanu s-au confruntat cu stări gripale, iar Flavius Cuedan este incert.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *