Participare numeroasă la festivalul de şah al Aradului

Participare numeroasă la festivalul de şah al Aradului

Festivalul International de Sah Arad a debutat cu simultanul susținut de marele maestru Tiberiu Georgescu 30 de jucători, tineri juniori arădeni, reprezentanți ai presei, ai sponsorilor și ai oficialitățlor locale. După 4 ore de luptă, 5 jucători au reușit să câștige, iar doi au smuls câte o remiză, 23 de victorii revenind marelui maestru. Performerii se numesc David Bălăceanu, Iulian Anghel, Rodel Rujan, Marius Milian, Dan Ambru.
A urmat apoi turneul de Fischer Random, variantă a jocului de șah inventată de fostul campion mondial, Bobby Fischer, cu scopul de a elimina pregătirea in deschidere. Primul loc a fost ocupat de Cătălin Pătrașcu (Sah Club Vados), campion național la juniori 18 ani anul acesta cu 6 puncte, locurile 2 si trei fiind ocupate cu câte 5,5 puncte de Bogdan Ionescu (Sah Club Vados) si George Albu (Politehnica Iasi).
Openul principal și-a consumat prima rundă cu 245 de șahiști din 12 țări. Deși favoriții s-au impus in general, am consemnat totuși două surprize, cu doi jucători din top 15 care au pierdut cu adversari mai slab cotați. Mai întâi maestrul internațional Bogdan Dan (Sah Club Vados, elo 2407) nu a reușit să concretizeze o poziție mai bună și, demoralizat, a pierdut la Sorin Samu (elo 2073), pentru ca, mai apoi tânărul junior timișorean Vlad Ciorîcă (2071) să câștige cu David Alexandru (elo 2406).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *