Pariuri pe sporturi virtuale – de ce ne plac atât de mult?

Pariuri pe sporturi virtuale – de ce ne plac atât de mult?

Pariurile pe sporturi virtuale nu sunt cu nimic mai prejos decât cele pe sporturi reale. Până la urmă, totul se rezumă la bani și la adrenalină, nu-i așa?

Un studiu realizat de GfK România arăta că peste 2,4 milioane de români joacă la pariuri. Profilul jucătorului român: tânăr cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, de la oraș, cu educație medie și cu un venit lunar de aproximativ 2.500 de lei. Același profil corespunde și jucătorului „clasic” de jocuri pe calculator. Asemănarea oferă o posibilă explicație de ce sunt atât de populare pariurile pe vSports: dacă pierzi șirul orelor jucând Football Manager, de ce să nu urmărești meciuri de fotbal în aceeași idee grafică și să nu pariezi pe ele?

Avantaje ale pariurilor pe vSports

Așadar, la pariuri virtuale mizăm pe rezultatul unui eveniment sportiv virtual. Față de pariurile clasice, există dezavantajul că ele depind într-un procent covârșitor de noroc. Sunt, însă, și avantaje care le fac atractive.

  1. Frecvența. Casele de pariuri online care au pe platformă vSports prezintă competiții pe bandă rulantă, pentru toate sporturile din ofertă. Evenimentele se succed cu o pauză de cinci sau chiar de trei minute între ele. Prin urmare, poți paria la orice oră din zi și din noapte, de oriunde te-ai afla.
  2. Profit pe repede înainte. Din primul avantaj rezultă al doilea, foarte important pentru pariorii care respectă managementul banilor și au țintă de profit la finalul unui sezon. La pariurile pe fotbal, de exemplu, un campionat virtual conține 16 echipe. Un sezon se joacă în întregime în doar două ore și jumătate. La fiecare cinci minute începe o etapă nouă și se pot plasa foarte multe pariuri pe fiecare meci în parte. Sunt disponibile tipurile principale din „realitate”: 1 X 2, total goluri (peste/sub, număr exact de goluri), scor corect, șansă dublă. Prin urmare, banca va crește mai repede decât în cazul pariurilor pe meciuri reale. Cine se specializează pe această nișă face o alegere interesantă.

Nu sunt pariuri „în orb”, așa cum ar spune unii. Casele de pariuri online din România unde poți juca pe vSports utilizează o platformă închiriată de la betradar.com, cel mai mare furnizor din lume de rezultate live, statistici, și aplicații pentru fotbal.  Se pot urmări partidele în simulări live video, iar pariorii au acces la statistici de la partidele  și chiar din campionatele precedente. Scripturile pe baza cărora sunt generate desfășurarea și rezultatele meciurilor sunt inspirate din realitate.

Alte sporturi virtuale pe care se poate paria

 

 

Pariurile pe sporturi virtuale nu se adresează numai iubitorilor fotbalului. În momentul scrierii acestui articol, românii mai pot paria pe sporturi precum:

Speedway. Sunt pariuri pe curse de motociclete (la care participă câte patru concurenți) și pariuri pe ciclism (la care iau startul câte șase concurenți virtuali);

Sporturi cu motor. 12 mașini intră în competiție la fiecare 3 minute. Pariurile oferite sunt cele obișnuite: câștigător, forecast (primele două mașini care trec linia de sosire în ordine exactă) și tricast (primele trei mașini care trec linia de sosire în ordine exactă);

Curse de cai. Au loc în fiecare zi a săptămânii, la fiecare 3 minute, frecvență imposibilă în realitate. Aleargă câte opt cai, iar pariurile oferite sunt câștigător, forecast (primii doi cai în ordine exactă) și tricast (primii trei cai în ordine exactă);

Curse de cai cu obstacole. Cei 15 cai care concurează trebuie să sară și peste gardurile întâlnite pe pistă. Sunt aceleași tipuri de pariuri ca și la cursele clasice, dar cotele sunt mai bune, având în vedere numărul mai mare de participanți;

Curse de ogari: Seamănă cu cursele de cai clasice, doar că sunt șase participanți, deci cotele pentru câștigător, forecast și tricast sunt mai mici.

Având un vedere popularitatea vSports, este de așteptat ca tot mai multe case de pariuri licențiate în România să le includă în ofertă.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *