Ovidiu Şerban vrea o minune pentru echipa de rugby

0 comments, 01/07/2015, by , in Rugby, Ultimele stiri

Directorul CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Ovidiu Şerban, suferă pentru echipa de rugby, ajunsă codaşă în Divizia Naţională, cu doar o victorie din 11 meciuri. Şerban recunoaşte că rezultatele sunt slabe, dar în opinia sa motivul principal al decăderii sportului cu balonul oval din oraşul nostru este salarizarea modestă a jucătorilor.

Nevoia de parteneriat public-public

Am toate mijloacele să joc în Superligă, îmi lipsesc doar salariile, care la noi sunt de fapt nişte indemnizaţii modeste. Nu putem da salarii din bani publici, prin proiecte de finanţare, care sunt destinate doar unor acţiuni, o pot face doar prin creditare directă, aşa cum spune în legea 888. Singura modalitate este cea a parteneriatului public-public cu instituţiile locale, aşa cum se întâmplă la Timşoara, Cluj, Ploieşti sau în alte părţi. În acest fel totul este perfect legal. Noi le oferim jucătorilor masă, cazare, facultate şi deplasări de nivelul Superligii, iar cu banii suntem la zi, nu avem nici o datorie”, spune Ovidiu Şerban. În ciuda dificultăţilor legate de salarizare, directorul CSU Arad se ambiţionează să ţină în viaţă în continuare echipa de rugby, cea care i-a adus şi satisfacţii:

Mijloace de a juca în Superligă

Chiar dacă o să primim un buget mai mare din partea Ministerului, mai mult de indemnizaţii nu pot să ofer, avem nevoie de un extra-buget, care să vină din altă parte. Deocamdată sunt mulţumit că existăm, avem un teren care chiar îmi place, sper ca Aradul să rămână aproape de echipă. Ce să fac, să ţin echipa în viaţă şi să ne chinuim, până se întâmplă vreo minune, sau să o desfiinţez?!”, se întreabă Şerban, care optează până acum pentru prima variantă, ştiută fiind afinitatea sa pentru rugby.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *