Oficial: Lovitură dată atletismului! UTA joacă în retur pe Gloria

Oficial: Lovitură dată atletismului! UTA joacă în retur pe Gloria

Asociația Județeană de Atletism din Arad nu este de acord impunerea administrației locale de folosire a stadionului Gloria pentru echipa de fotbal UTA.

Joi, cu începere de la ora 16:30, are loc adunarea generală şi şedinţa de început de an a Asociaţiei Judeţene de Atletism, cu o serie de puncte importante pe ordinea de zi. Cel mai aprins subiect va fi cu siguranţă chiar situaţia arenei arădene, de care se vorbea la sfârşitul anului trecut că ar putea fi gazdă, în primăvară, pentru UTA! Reprezentanţii atletismului arădean nici nu vor să audă de această variantă, pe care sunt pregătiţi să o atace în cadru legal, dacă se va impune. “Avem proiecte importante în 2017, vrem să organizăm pe stadionul Gloria un Grand Prix în luna mai, o fază zonală şcolară, plus o expoziţie de diplome de 100 de ani, dar şi alte manifestări atletice. Cerem un punct de vedere oficial al Primăriei şi Consiliului Local, cu privire la situaţia stadionului, vizavi de speculaţiile că UTA ar urma să joace aici, din primăvară. Acest stadion trebuie să rămână destinat atletismului”, ne-a declarat secretarul general şi foarte probabil noul vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene de Atletism, Constantin Miclea.

Reacţia Primăriei a venit chiar azi!
UPDATE: Primăria Arad a anunțat, astăzi, pașii care vor urma în procesul de modernizare al stadionului ”Motorul”, dar și în cel pe care”Gloria” va reveni în circuitul fotbalistic, arena de la Boul Roșu urmând să găzduiască UTA în partea a doua a campionatului.

”Primele două etape se vor juca tot pe Motorul. În paralel, vom omologa Gloria pentru nivel de liga secundă. Urmează să amplasăm tribune metalice, capacitatea va ajunge undeva la 2.000 de locuri, și vom pune la dispoziția echipei vestiarele. În același timp, începem lucrările la Motorul, pe care îl dorim la nivel de Divizia A. Vor fi lucrări la gazon, drenaj, irigații, iar numărul de locuri din tribune va fi 4.000. Investiția este de 600.000 de euro, pentru că ulterior dorim să rămână al doilea teren al echipei UTA”, a punctat viceprimarul Călin Bibarț.

”Încep cu o afirmație pe care am mai repetat-o, UTA este a Aradului, a tuturor arădenilor. Iar cetățenii e firesc să fie reprezentați de Primărie, pilonul cel mai important în proiectul UTA, având în vedere că acoperă bugetul clubului în procent de 80 %. Din aceste puncte de vedere este normal și firesc să vină soluția pentru infrastructură tot din partea Primăriei. Ne bucurăm foarte mult de angajamentul făcut azi de Primărie, dar trebuie să subliniez că este un angajament ambițios, care necesită o sincronizare perfectă și respectarea termenelor în totalitate. Etapele se joacă, datele lor nu pot fi modificate, iar terenurile, respectiv Gloria și Motorul trebuie omologate de FRF, Gloria în data de 30 martie pentru Liga II și arena Motorul până undeva în data de 15 iulie pentru Liga I”, a afirmat Alexandru Meszar, omul care a conceput proiectul UTA.

”După finalizarea acestei lucrări, și aici mă refer în special la noul gazon, sunt sigur că arena Motorul va rămâne în continuare pe canalele media naționale, deoarece va fi un gazon unic în România, pe care o să-și dorească mai toate echipele să-l calce. Eu, personal, am călcat pe un gazon asemănător la Manchester, iarbă naturală perfectă, fără smocuri, fără pământ , nu se îngălbenește, nu îngheață”, a adăugat Meszar.
Sursă: uta-arad.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.