O şansă cu care te întâlneşti o dată în viaţă: Univ.Goldiş ICIM – CSM Târgovişte 73-76

O şansă cu care te întâlneşti o dată în viaţă: Univ.Goldiş ICIM – CSM Târgovişte 73-76

icim arad

Univ.Goldiş ICIM – CSM Târgovişte 73-76

(19-25, 17-19, 17-22, 20-10)

Sala Sporturilor, spectatori: 2000

ICIM: Risper 16 (1×3) – Brosovszky 6 (2×3), Givens 18 (1×3) – Wirth 19 (2×3), La Plante 2. Au mai jucat: Bartee 10 (2×3), Milovanovic, Crăciun 2, Mercea. Rezervă: Moraru. Antrenor: Dan Moraru

Târgovişte: Ajavon 25 – Davis 5 (1×3), Mărginean 12 (3×3) – Robbins 21 (2×3), Tikhonenko 7. Au mai jucat: Pop 4, Miljkovic 2, Matic. Rezerve: Huţanu, Filip. Antrenor: Florin Nini. Arbitri: Andrada Csender (Timişoara), Bogdan Podar (Cluj), Ciprian Stoica (Sibiu).

 O atmosferă incredibilă, irespirabilă, de neegalat în baschetul feminin românesc. Aproape 2.000. de arădeni au luat cu asalt Polivalenta, pentru a sărbători a treia victorie a finalei şi implicit titlul naţional. Numai că fetele de la ICIM, având în spate un public extraordinar, impulsionat de o galerie magică a UTA-ei, dar şi moralul unui 2-1 la general, au irosit o şansă imensă, victoria marii rivale aducând la final multă dezamăgire, dar şi o imensă frustrare. Şi e greu de crezut că primarului Boriga îi mai poate scăpa un nou titlu, în decisivul din cetatea Chindiei. Revenind la meciul care putea aduce al 9-lea titlu la Arad, „galben-albastrele” au început bine jocul, cu americanca Wirth în zi de graţie.

 De cealaltă parte, excelenta Ajavon marca coş după coş, astfel că echilibrul s-a menţinut timp de cinci minute, scor 10-10. Primul semnal de alarmă în jocul ICIM-ului a apărut pe finalul sfertului, în care apărarea arădeană a fost făcută şvaiţer de aceeaşi Ajavon, de neoprit în primele zece minute. După 14-23 şi 16-25, primul act s-a încheiat totuşi cu un 19-25, scor decent pentru ICIM la cât de slab a evoluat în defensivă. Până la pauză s-a jucat după acelaşi registru, cu o echipă a Târgoviştei superioară peste tot, în timp ce de cealaltă parte s-a simţit lipsa antrenorului. Dan Moraru a preferat să stea cu mâinile în sân şi să privească neputincios la evoluţia fără idei a echipei sale, care nu mai putea câştiga doar pe sclipirile a 2-3 jucătoare. Ajavon, Mărginean şi Robbins au plutit deasupra unei defensive de nerecunoscut, iar diferenţa a crescut chiar până la 15 puncte, scor 27-42 în minutul 15.

 Împinse practic de la spate de public, elevele lui Moraru au revenit până la pauza mare şi s-au apropiat la doar opt lungimi, 36-44, ţinând în viaţă speranţele victoriei. O victorie care era din nou aproape la doar trei minute scurse din sfertul trei, Givens şi Bartee apropiind Aradul la doar un punct, 43-44 în minutul 23. Toată lumea aştepta să iasă la rampă şi Brososvzky, dar aceasta a făcut încă un meci slab, al patrulea din cinci la rând cu Târgovişte, de neacceptat pentru cota şi valoarea sa. Cum şi La Plante a fost sub orice critică, ICIM a stat mai mult în doar patru jucătoare, şi ele obosite după atâta efort. Robbins şi-a făcut în continuare numărul sub panoul arădean, Mărginean a acumulat repede patru greşeli, dar echipa arădeană a continuat să joace cu mult sub ceea ce a arătat în primele trei meciuri ale finalei.

 Aşa s-a făcut că CSM-ul s-a desprins aparent decisiv după trei sferturi, scor 53-66. Sala şi fenomenalii suporteri arădeni, care meritau medaliile de campioni, au crezut în continuare în titlu, iar echipa a început să creadă şi ea în şansa ei. Oaspetele au acuzat presiunea şi nu au marcat timp de patru minute, dar ICIM-ul nu a putut să profite, reducând din diferenţă destul de puţin, 59-66. Oboseala avea să se facă simţită în ambele tabere, iar greşelile şi ratările exasperante au dus totuşi meciul spre un final incendiar, 66-69 în minutul 36. Sala a explodat, titlul era iar aproape, dar presiunea şi-a pus amprenta de această dată pe umerii elevelor lui Moraru.

 Coordonate de impecabila Ajavon, dâmboviţencele au dus atacurile la limită, iar ICIM nu a mai avut puterea decât să spere într-un miracol în ultimul minut. Bartee a reuşit o triplă incredibilă, 73-74, dar lui Ajavon nu i-a tremurat mâna la libere. În cele trei secunde rămase, Wirth a fost blocată la trei puncte şi Târgoviştea a declanşat fiesta. O înfrângere cu gust amar, care duce scorul general al finalei la 2-2, iar titlul se va decide pe 13 mai, în cetatea Chindiei.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *