O formalitate care a fost îndeplinită! Academica Clinceni – UTA 0-3 (0-3)

O formalitate care a fost îndeplinită! Academica Clinceni – UTA 0-3 (0-3)
0 comments, 25/10/2021, by , in Fotbal, Liga 1, Ultimele stiri

Jucătorii „Bătrânei Doamne” au plecat urechea la indicațiile antrenorului Laszlo Balint și au tratat cu maximă seriozitate partida din deplasare cu „lanterna roșie”, Academica Clinceni.

Încă din start, arădenii s-au instalat în preajma careului gazdelor, de unde au încercat să desfacă defensiva echipei pregătite de mai vechea noastră cunoștință, Ionuț Chirilă. Paradoxal, portarul Iacob a fost primul care a trebuit să se întrebuințeze la șutul brazilianului William de Amorim (’17), din partea stângă a careului mare. Peste puțin timp, Ioan Hora, veteranul roș-albilor, bine lansat de Ubbink, a reușit o execuție à la Van Basten, din volé, iar lobul său a dezghețat tabela (0-1, ’21). Balint a părut lipsit de emoție, probabil pentru prima dată în actuala stagiune, iar Roger a fost la un pas de a copia execuția colegului său din ofensivă, mingea pornită din șutul său pe pe stânga poposind la încheietura barelor, de unde a ricoșat în teren (’24).

A fost repriza golurilor, dar și a barelor, pentru că argentinianul Bautista Cascini a țintit la rându-i transversala, însă Iacob a fost ocrotit de șansă (’34). Iar cum ocaziile se răzbună, când unii ratează, ceilalți marchează. Passaglia a recentrat cu capul, în fața porții, după un corner executat de Ubbink, portarul U21 Dobre a reținut inițial, dar a făcut un pas în spatele liniei porții și a lăsat mingea din mâini, de teamă de a nu intra cu totul în poartă. Miculescu, aflat în gura porții, a împins balonul în plasă, îndeplinind formalitatea (0-2, ’39).

Iacob a fost încă o dată pus la încercare, de această dată de francezul Moulin, reușind să respingă de sub bară în urma unei lovituri libere de la distanță mare de poartă. La vestiare s-a intrat, însă, cu un scor de forfait, după ce Hora a reușit „dubla” (0-3, ’45+1), din 7 metri, cu un șut pe jos, în urma unei așezări a lui Passaglia. Privirea în gol a lui Ionuț Chirilă, din finalul partidei, a fost concludentă cu privire la raportul de forțe din teren și la deznodământul  partidei.

Pentru UTA urmează partida de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște, care se va disputa luni, 1 noiembrie, de la ora 17:30.

Bogdan Cioara

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *