O arădeancă face performanţă la Special Olympics

O arădeancă face performanţă la Special Olympics

O tânără arădeancă care suferă de sindromul Down a reprezentat cu mândrie orașul nostru la o competiție sportivă de mare amploare, destinată persoanelor cu dizabilități. Mara Oprea a reușit o performanță notabilă la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics Abu Dhabi 2019 și anume locul IV la proba 100 metri craul (n.a înot). „Ne era dor să te vedem zâmbind“, au fost cuvintele celor de la Special Olympics România, care au felicitat-o pe „Super Mara” într-o postare pe o rețea de socializare.

Mara Oprea face parte din delegația României la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), care se desfășoară între 14 și 21 martie. La competiție participă în total 7.500 de sportivi din peste 190 de țări, care se întrec la 24 de discipline sportive. Sunt așteptați 20.000 de voluntari și 500.000 de spectatori. României este reprezentată de 35 de sportivi, care concurează la opt sporturi, Mara Oprea fiind unul dintre aceștia.

În vârstă de 16 ani, Mara s-a remarcat prin participarea la mai multe competiții sportive pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale. Însă Mara face mult mai mult decât să câștige concursuri sportive. Ea este un exemplu de tărie și demonstrează că așa-zisele limite pot fi depășite cu mult curaj și stăruință.

Este o voce pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale, tânăra reușind să le reprezinte interesele și să arate că și cei care suferă de sindromul Down pot face multe. Pot face chiar performanță.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *