Nume ironic, echipă care joacă fotbal!

Nume ironic, echipă care joacă fotbal!
0 comments, 07/10/2012, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Ce nume? Damila Măciuca! Datorită numelui său,  echipa oaspete a UTA-ei a fost întâmpinată cu ironii, dar le-a şters zâmbetul de pe feţe suporterilor arădeni după ce au fost nevoiţi să recunoască la finalul meciului, încheiat cu scorul de 2-2 (2-1), că au văzut la lucru o echipă bună, care a arătat fotbal de calitate, mult peste cel al ligii secunde.

Meciul, care a încheiat etapa cu numărul şase a ligii a II-a, seria de vest, a fost una frumoasă, disputată, cu ocazii la ambele porţi, cele mai multe, şi mai clare, aparţinând, trebuie să o recunoaştem, chiar dacă ne doare, oaspeţilor, care au dovedit că nu întâmplător ocupă una din poziţiile de top ale clasamentului.

UTA a evoluat mai bine decât în celelalte partide de până acum, în special în prima parte, când a şi înscris cele două goluri, ambele reuşite aparţinându-i lui Bucur, în min. 14, şut cu latul din marginea careului mic, şi min. 45, reluare cu capul din corner. Reuşita oaspeţilor, din min. 24, i-a aparţinut lui Codin, care trimis mingea cu capul, în plasa porţii lui Smaranda, după o lovitură liberă.

Cea de-a doua repriză a fost una mai puţin reuşită pentru elevii lui Adrian Falub, care s-au apropiat greu de careul lui Botaş, iar ocaziile periculoase la poarta Damilei au lipsit. Ele au venit însă la poarta lui Smaranda care s-a dovedit providenţial la execuţiile lui Voinea, min. 51 şi Lircă, min. 72. El fiind însă învins pe final, în min. 88, atunci când Geantă a trimis un şut  lobat de la 25 de metri, la colţul lung al porţii arădene.

A fost, putem spune, un rezultat echitabil după modul în care s-au desfăşurat ostilităţile, totuşi frustrant în condiţiile în care UTA-ei i-au lipsit doar câteva minute pentru a-şi trece în cont o victorie mai ales de moral.

Am luat două goluri ce puteau fi evitate. Pentru prima oară în acest sezon am luat gol din fază fixă, nu ni s-a mai întâmplat până acum, iar apoi a venit acea execuţie extraordinară a unui fotbalist ce nu trebuia lăsat să tragă la poartă în acele minute de final. Atâta timp cât am luat gol în minutul 88, cred că meritam să câştigăm acest joc. Eu zic că am jucat bine mai ales în prima repriză, când ne-am creat destule ocazii de gol, am şi înscris în două rânduri şi puteam lua un avantaj mai mare pe tabelă. Ştiind că unii jucători au probleme fizice şi au intrat de puţin timp în echipă, am încercat să gestionăm cât mai bine repriza secundă, dar, din păcate, a venit acel gol ce ne-a luat două puncte. Asta e situaţia astăzi, nu putem juca la o intensitate mare decât o repriză, 60 de minute, după care cădem puţin. Chiar dacă Damila Măciuca a fost primul adversar din acest campionat ce ne-a pus cu adevărat probleme, eu zic că am dat o replică bună şi am condus aproape tot timpul pe tabelă. Când Laso, Feussi şi Weller vor recupera din punct de vedere fizic şi-i vom legitima şi pe Silvăşan, Marcelinho şi Ricardo, UTA va arăta mult mai bine şi rezultatele vor fi altele. Ştim care sunt problemele şi nu putem să le rezolvăm de pe o săptămână şi alta. Tot ce ne putem propue acum este să terminăm turul campionatului la maxim 5-6 în spatele locurilor promovabile. Cred că putem reuşi asta, căci, odată ce intră în echipă unii jucători, putem deveni din ce în ce mai puternici“, a declarat antrenorul Adrian Falub.

UTA: Smaranda – Ene, Gligor, Siminic – Feussi, Chindriş, Matei, Bucur (min. 84 Hiago), Neagu – Laso (min. 81 Weller) – Pop (min. 53 Bârză).

Damila: Botaş – Samson, I. Stoica , Posteucă, Ed. Stoica – Melcea (min. 90 Hlinca), L. Iordache, Lircă – Popa (min. 81 Bălan), Voinea, Codin (min. 60 Geantă).

Au arbitrat: Marius Omuţ (Oradea) la centru, Daniel Ciocănea (Sibiu) şi Marius Bălan (Dej) – asistenţi. Observatori FRF: Dan Monea (Aiud) şi Petre Mehedinţu (Timişoara).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *