Motivele pentru care nu trebuie să rataţi „El Clasico”!

Motivele pentru care nu trebuie să rataţi „El Clasico”!
0 comments, 01/04/2019, by , in Baschet, Ultimele stiri

Aradul baschetbalistic începe să ia pulsul celui mai important moment al sezonului. Peste două zile, FCC ICIM dă primele lupte pentru accederea în semifinalele campionatului.

Un adevărat examen pentru jucătoarele pregătite de Bogdan Bulj, care îşi doresc mai mult ca niciodată să avanseze între cele mai bune patru echipe ale României. Miercuri (ora 18:30) şi vineri (ora 18) au loc primele două jocuri ale sfertului de finală din play-off-ul LNBF, dintre ICIM şi CSM Târgovişte, denumit în lumea baschetului „El Clasico”. Ambele meciuri se joacă la Arad.

Clubul arădean le oferă suporterilor cinci motive pentru care nu trebuie să rateze meciurile din Sala Sporturilor “Victoria” din Arad:

1.Se întălnesc două dintre cele mai importante echipe ale baschetului feminin din ţara noastră. Supranumit şi Unicul Derby al României, duelul dintre Arad şi Târgovişte a produs mai mereu pe teren, dar și în tribună, un spectacol de zile mari. Cele două mari rivale au strâns împreună nu mai puţin de 21 de titluri de campioană, dominând campionatul românesc în ultimele două decenii, până acum câteva sezoane.

2.Poate fi considerat cel mai important moment din ultimele 4 sezoane pentru trupa din oraşul de pe Mureş. Patru ediţii în care “galben-albastrele” nu au mai reuşit să avanseze în careul de aşi al Ligii Naţionale. În tot acest timp, suflarea baschetbalistică din Arad a fost încercată de rezultatele mai puţin scontate. Acum, lucrurile par mai pozitive, iar ICIM-ul porneşte ca favorită în confruntarea cu formaţia dâmboviţeană.

3.Intrarea spectatorilor la primele două jocuri de la Arad este gratuită. Se preconizează o atmosferă că în vremurile bune!

4.Întâlnirea de miercuri seară va fi al 900-lea meci oficial în Liga Naţională pentru echipa arădeană. De la înfiinţare şi până înaintei acestui joc, bilanţul este de 627 de victorii şi 272 de înfrângeri. Un coşaveraj pozitiv (63.846 de puncte marcate, respectiv 52.641 încasate). Au fost utilizate până acum 165 de jucătoare, dintre care 99 românce şi 66 strâine.

5.Au trecut trei ani de la ultimul duel direct din fazele eliminatorii. Mai exact, pe 1 martie 2016, ICIM şi CSM se întâlneau tot în primul tur al play-off-ului. Atunci, târgoviştencele se impuneau clar în faţa unei formaţii arădene cu junioarele în teren, cauza fiind problemele financiare de la acea vreme. (sursă: baschetarad.ro)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *