Mitu, semifinalistă la Arad. Românce, campioane la dublu

Mitu, semifinalistă la Arad. Românce, campioane la dublu

Andreea Mitu este singura tenismenă din România care s-a calificat în semifinalele Trofeului „Ilie Năstase”, turneu ITF dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari, celelalte sportive rămase în concurs provenind din: Grecia, Bosnia-Herţegovina şi Ungaria. Trei tricolore s-au duelat cu sportive de peste hotare în sferturile ediţiei cu numărul XIV a ITF Arad şi se părea, după primele game-uri, că vor face paşi uşori spre semifinale. Cea mai dramatică confuntare a avut-o Cristina Ene (favorita 5), care a câştigat primul set cu 6-1, iar în decisiv a condus cu 4-1 în faţa unei sportive venite din calificări, V.Karvouni (Grecia), care s-a impus după două ore şi 45 de minute, scor 1-6, 6-3, 7-6(3). Grecoaica de 18 ani se află la cel mai lung parcurs la un turneu ITF, maximul de până acum fiind turul secund.

Ioana Roşca, favorita a patra, a pierdut şi ea în trei seturi cu o sportivă mai slab clasată, A.Pirok (Ungaria), scor 2-6, 6-3, 2-6, după două ore şi 21 de minute de joc, în care craioveanca a comis 9 duble-greşeli. Maghiara de 21 de ani se află şi ea la cel mai bun parcurs într-un turneu de acest nivel, fiind prezentă pentru prima dată la o competiţie în Romania.

Fiica fostului fotbalist dinamovist, Alexandra Damaschin nu a mai repetat surpriza din turul secund, când a eliminat-o pe principala favorită, Elena Cadar, cedând întâlnirea cu favorita 6, N.Berberovic, cu un dublu 4-6. Bosniaca de 19 ani ocupă în această săptămână cel mai bun loc al carierei: 744 WTA, vizând la Arad primul trofeu de simplu al carierei.

Vedeta turneului de la Activ Club, proaspăta mămică Andreea Mitu (favorită 8) nu i-a lăsat prea multe şanse tinerei Georgia Crăciun (fav. 2), impunându-se cu 6-2, 6-4. Mitu, recenta câştigătoare a probei de dublu d ela WTA BRD Bucharest Open, alături de Irina Begu, a fost în 2015 pe locul 68 în ierarhia mondială, părând peste nivelul unui turneu de această categorie.

Ilie Năstase a premiat campioanele probei de dublu
ITF Arad a mai ajuns în palmaresul a două tenismene de viitor din România, Cristina Ene (22 de ani) şi Ioana Roşca (21 de ani) câştigând proba de dublu, sub privirile celebrului Ilie Năstase. Principalele favorite ale turneului ce poartă numele primului număr ATP din istorie au avut nevoie de 69 de minute, pentru o victorie cu scorul de 6-3, 6-4 în faţa unei alte perechi tricolore, Ioana Gaşpar – Camelia Hristea (favorite 2). Pentru Ene este al patrulea trofeu ITF la dublu, în timp ce Roşca se poate lăuda cu 13 titluri, singul în comun venind în 2015, în Antalya. Din cuplul finalist, Hristea a jucat a treia finală la Trofeul „Ilie Năstase”, după cele de la ediţiile din 2014 şi 2015.

„Per total a fost un turneu bun, faptul că ne înțelegem bine și în afara terenului contează mult. Doamna Anela Freer este incredibilă, se ocupă foarte bine de noi, face tot posibilul ca acest turneu să se dispute în continuare și eu mă simt bine aici de fiecare dată când vin. Sper totuși să nu mă întorc anul viitor pentru că vreau să îmi cresc nivelul și să joc la turnee mai mari, dar dacă situația în clasament o va permite, mă întorc cu plăcere”, a spus, la final, Cristina Ene.

Legendarul Ilie Năstase, prezent la festivitatea de premiere a turneului care îi poartă numele, a fost pus pe glume, a acordat zeci de autografe, promiţând că va onora şi festivitatea finalei de simplu, programată duminică, la baza Activ. „Sunt 14 ani de când acest turneu se dispută la Arad, sunt mulțumit de acest lucru și sper să reziste cât mai mult”, a spus „Nasty”.

Programul semifinalelor
Sâmbătă, după conferinţa de presă a lui Ilie Năstase (ora 10.30), pe terenul central au loc semifinalele probei de simplu:
– ora 11.30 A.Mitu vs. V.Karvouni (Grecia)
– nu înainte de ora 13.30 N.Berberovic vs. A.Pirok (Ungaria)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *