Minivacanță de vis

Minivacanță de vis

Minivacanță de vis oferită de AJF  și Comitetul de Cultură al Consililui Județean Arad tinerilor fotbaliști de la cinci echipe județene.

 Calmul și liniștea dimineții însorite de sâmbătă, 21 iulie, de pe aleile vechii stațiuni Moneasa , au fost trezite la viață de forfota echipelor de copii participante la ediția de vară a ”Cupei AJF” , rezervată tinerilor fotbaliști din județul nostru.

Locul de întâlinire, peticul de oază, adică, Tabăra de copii și școlari a stațiunii, administrată impecabil de peste 20 de ani de Petrică Toader.

 Inspirat, Dorel Cura a oferit tinerilor fotbalisti de la cinci echipe județene posibilitatea de a-și petrece două zile din vacanța lor școlară, întrecându-se într-o competiție fotbalistică cu premii și cu alte opțiuni oferite de locul de desfășurare: piscină, tobogane, carusele, scaune leagăn, miniexcursii prin împrejurimi, cazare impecabilă și bunătăți ca la ”mama acasa” ( personalul condus de Petrică întrecându-se pe el însuși).

” Am hotărât să invităm doar echipe din județ deoarece cluburile din municipiu au avut și mai au în vacanță un program încărcat în competiții , mai ales peste hotare. Le mulțumesc celor de la Comitetul de Cultură al Consililui Județean Arad pentru ajutorul financiar”,a declarat Dorel Cura.

 Cea mai agitată persoană din tabără a fost Ionuț Leac, șeful Comisiei de Copii și Juniori a AJF-ului .Ajuns cu 2 ore înainte la cochetul teren sintetic din tabără,  a pregătit tragerea la sorți,încheiată cu emoții deoarece echipa din Șimand datorită unei defecținui a microbuzului ce i-a adus.

Au participat echipele Șoimii Șimand (antr. Andrei Mărcuș), Șoimii Lipova (  antr.Claudiu Trif), C.S. Ineu ( antr. Ilie Pintilie), Unirea Sântana ( antr. Cătălin Puia) și Șiriana Șiria ( antr. Emil Arsa), aceasta fiind și ordinea finală în clasamentul alcătuit după ce fiecare echipă a jucat cu fiecare.

” Mă bucur că cei din conducerea AJF-ului au avut această  idee și mă bucur totodată că acești micuți jucători au avut ocazia și au reușit să –și demonstreze nu numai talentul ci și dorința, placerea de a juca fotbal. Avem acum multe terenuri sintetice aproape în toate comunele județului, ar fi păcat să beneficieze de ele doar  adulții”, au fost cuvintele lui Ionuț Leac.

Secretarul AJF-ului, Vasile Rad a fost ”administratorul ” premiilor, din mașina acestuia au fost aduse, cupele, diplomele, echipamentul, mingiile care au fost oferite nu  numai câștigătorilor ci tuturor participanților.

Alături de echipe au mai fost premiați:- Cel mai bun jucător: Andrei Haloș (Șoimii Șimand)

–         Cel mai bun portar:  Denis Vincze ( Unirea Sântana)

–         Cel mai tânăr jucător: Alexandru Casian Acsan ( Șiriana Șiria), născut în anul 2005

–         Cea mai tânără echipă : Șiriana Șiria.

            Ioan Hamza

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *