Micile gimnaste au început anul cu un stagiu montan

Micile gimnaste au început anul cu un stagiu montan

Începutul lui 2018 le-a găsit pe micile gimnaste ale CSM Arad, pregătite de antrenorii Ciprian Hegyi și Carina Franiov, într-un stagiu la Arieșeni (Alba). După aerul rece și proaspăt de munte, sportivele s-au mutat în sala de antrenamente, unde pregătesc primele competiții din acest an.

”În martie avem un prim concurs la Sibiu, Cupa Primăverii, etapă de pregătire a Naționalelor de junioare III, nivel 1 și 2. În acest an sperăm să obținem o medalie cu echipa, la Naționalele copiilor și clasări cât mai bune cu celelalte fete, în primă fază calificări în finale. Avem opt fetițe de perspectivă, dar în total sunt 15 legitimate, plus încă două în curs de legitimare, cu vârste între 7 și 10 ani. De asemenea, mai avem în pregătire și 30 de copii începători”, ne-a declarat antrenorul Ciprian Hegyi.

În ceea ce o privește pe Iulia Berar, cea mai bună gimnastă a clubului e în pregătire, la Deva, alături de lotul național, principalul său obiectiv în acest an fiind participarea la Europenele junioarelor, de la Glasgow, din luna august. Sportiva e specializată pe bîrnă și paralele, dar concurează cu brio pe toate aparatele. Iulia Berar a devenit în 2017 campioană națională de junioare, la individual compus, ea pregătindu-se deja cu lotul național de senioare.

De asemenea, a mai participat anul trecut la Festivalul Olimpic al Tineretului European și la puternicul concurs internațional Top Gym Belgia, unde a cucerit bronzul la paralele. În clasamentul Federației pe anul trecut, arădeanca a ocupat un onorabil loc 6.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *