Micii şahişti de la Vados sunt dublu campioni naţionali

Micii şahişti de la Vados sunt dublu campioni naţionali

Echipa de șah a clubului Vados Arad este dublă campioană națională la grupa de vârstă 10 ani! La Iași s-au încheiat Campionatele Naționale pe echipe de copii și juniori unde Aradul a fost reprezentat de clubul Vados cu echipe la trei categorii de vârstă: băieți 8 si 10 ani și fete 14 ani. La categoria 10 ani, echipa arădeană s-a impus atât la șahul clasic cât și la șahul rapid, în ciuda problemelor de sănătate cu care s-au confruntat doi dintre componenții ei: Victor Moţiu (care a fost și spitalizat câteva zile la Iași) la începutul competiției și Iulian Anghel, în ultimele zile de turneu. La șahul clasic echipa a totalizat 12 puncte, având 5 victorii și 2 meciuri egale, jucând în componența: Alexandru Balaban-Voia – 4,5 puncte/7 partide, Victor Moțiu (locul 3 la nationale la U10 anul acesta) – 3,5/5, Iulian Anghel (campion național la U8 în 2014) – 6,5/7 și Iulian Hălmăjan – 0/2.

Iulian Anghel a obținut și medalia de aur pe masa 3 pentru cel mai bun rezultat din turneu. În turneul de șah rapid, Vadoa a câştigat și la această probă titlul național: Victor Moţiu – 3,5/7, Alex Balaban – 2,5/7 și Iulian Anghel 6/7. Iulian Anghel a avut din nou cel mai bun rezultat pe masa sa, obținând o nouă medalie de aur. La șah blitz fără Iulian Anghel bolnav, echipa a ratat de puțin podiumul, terminând pe locul 4. Alex Balaban a reușit aici locul 3 pe masa 1, iar Victor Moțiu a avut cel mai bun rezultat, câștigând aurul pe masa 2.

Echipele de băieți 8 ani și fete 14 ani au avut și ele o comportare bună, obținînd clasări superioare poziției de start. Echipa de băieți 8 ani (fără Răzvan Unguroiu – locul 4 la Naționale anul acesta), s-a clasat pe locul şase, Filip Magold (6 ani) obţinând cel mai bun rezultat și medalia de aur pe masa 1! Din echipă au mai făcut parte Fabian Hălmăjan și Constantin Lup. Echipa de fete 14 ani a ratat și ea de puțin podiumul, terminând pe locul patru. Fetele au avut o evoluție apreciată, jucând în formula Bianca Crăciun, Diana Tuduran, Lorena Guiu.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.