Micii judoka au deschis sezonul la Cupa Severinului

Micii judoka au deschis sezonul la Cupa Severinului

Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin a fost gazda primei competiţii de judo a anului, prevăzută în calendarul Federaţiei Române. Ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, Cupa Severinului a reunit la startul turneului internațional un număr de 700 de judoka de la 74 cluburi din Serbia, Bulgaria, Croația, Macedonia, Grecia, Kosovo, Moldova și România. Printre participanți s-au numărat și 12 judoka de la CSM Arad, care au făcut o impresie bună, evoluţia lor fiind răsplătită cu patru medalii: una, de argint și trei de bronz. Rezultatele sunt: sportivi născuți în anii 2007-2006: Bociort Maria -29 kg. – locul III, Arsenie Georgeana -57 kg. – locul III, Mercea Cristiana, – 40 kg. – locul V; sportivi născuți în anii 2005-2004: Calmar Gabriel, +73 kg. – locul II, Ciopraga Andreea, 63 kg. – locul III; sportivi născuți în anii 2005-2004: Turc David, +90 kg. – locul V, Voica Andrada, -52 kg. – loc V.
Dorin Drimbe: „Un turneu foarte util”
„Cupa Severinului e prima competiție în care s-a arbitrat după noile reguli stabilite de Federația Internațională de Judo. Din experiența anilor trecuți am fost convins că va fi o nouă competiție pe care o vom trece cu bine și ne va fi de ajutor. E un turneu util, prin care sportivii se pregătesc pentru campionatele naționale din prima parte a anului. Odată cu schimbarea nivelelor de vârstă, sportivii noştri sunt puţin defavorizaţi, deoarece vor concura cu ceilalţi colegi mai mari cu un an sau doi”, spune antrenorul de la CSM Arad, Dorin Drimbe.
Naționale de juniori II, la Arad
Judoka CSM-ului vor lupta pentru primele medalii oficiale ale anului 2018 în luna februarie, la Arad, acolo unde va avea loc Campionatul Național pentru juniori II. În luna martie, la Râmnicu Vâlcea va avea loc Campionatul Național pentru juniori III, unde judoka CSM-ului speră să obțină un număr mare de medalii, iar o parte dintre aceştia să se califice pentru Campionatele Balcanice. „Noi antrenorii trebuie să ne verificăm sportivii înaintea competiţiilor cu obiectiv din noul an. Dorim ca cei mai mulți să obţină medalii la campionatele naționale din acest an, vom urmări nivelul lor de pregătire și vom vedea unde mai este de lucrat”, mai spune antrenorul Dorin Drimbe.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *