Meszar mizează pe continuitate la UTA. Proiect bazat pe tineri
S-a încheiat un sezon în care UTA a ajuns să joace pentru promovarea în Liga I, a jucat în 16-imile Cupei României cu o prim-divizionară, a avut mereu juniori la loturile naționale, a mizat pe un efectiv alcătuit în foarte mare parte din fotbaliști arădeni (un vechi deziderat), a câștigat Cupa României Under 19 și a obținut licența pentru Liga I. Și încă o satisfacție mare, dovedită prin apropierea unui număr tot mai mare de suporteri lângă echipă: regăsirea spiritului UTA.
– Subiectul fierbinte al ultimelor zile a fost posibila accedere în Liga I, ca urmare a falimentului pronunțat la Rapid București, dar și după ce probleme serioase ale altor cluburi de pe prima scenă par să le pună în pericol existența. Care e poziția UTA-ei în acest peisaj?
– Noi pregătim sezonul pentru liga a II-a, pentru că acesta este sigur, dar în orice moment suntem pregătiți să schimbăm pe parcurs, dacă este cazul, și să ne adaptăm strategia pentru liga I.
– Trecând la probabilitatea că echipa va începe stagiunea în liga secundă, conform certitudinii de azi, s-a anunțat o serie cu 22 de echipe, deși au apărut semne de întrebare asupra multor grupări. Ce își propune UTA pentru sezonul 2016-2017?
– UTA își propune să respecte liniile trasate acum trei ani, împreună cu susținătorii proiectului. Vorbim de asigurarea continuității la UTA prin alegerea unor politici: creșterea și promovarea tinerilor, echipă bazată pe mulți localnici, cheltuielile și angajamentele clubului să nu depășească bugetul disponibil, evitând în modul acesta colapsurile financiare răspândite în toată țara, protejarea brandului și al spiritului reaprins al UTA-ei. Iar vizavi de clasarea echipei în noul campionat dorința este, evident, să fim cât mai sus.
– Arena ”Motorul” a devenit subiect negativ mai ales după meciul cu FC Voluntari. Se anunță îmbunătățiri în Aradul Nou?
– Lucrările de reparații și îmbunătățiri la stadionul Motorul vor începe săptămâna aceasta, atât la infrastructură cât și la gazon.
– Cum s-a consolidat clubul UTA în acești trei ani, de când s-a pornit pe un drum nou? Întrebarea vizează relația cu principalii parteneri – conducerea Aradului și mediul privat de afaceri.
– Rezultatele și emulația din jurul echipei obligă autoritățile locale să se apropie și mai mult clubului. Iar pe parcursul anului au apărut tot mai mulți doritori de a-și asocia numele cu UTA, care au și devenit partenerii noștri. Pe lângă parteneriatele încheiate, așteptăm, din partea sferei private, un semnal pentru o investiție în club, investiție fără de care este foarte-foarte greu de obținut o performanță visată de unii.
– Continuitatea s-a numărat printre principiile enunțate la început și, la fel ca în toate celelalte aspecte, s-a ținut cont de ce s-a discutat atunci. După traseul din sezonul trecut, e așteptată o vară fără modificări mari, la nivel de lot și bancă tehnică?
– La reunirea lotului vor fi prezenți atât stafful cât și echipa cu care am terminat sezonul, în proporție de 90% nemodificată, continuitatea este importantă. Urmează o perioadă de transferuri destul de lungă, în care sigur vor exista plecări și sosiri. Așa este normal. Nu ducem lipsă nici de oferte pentru jucători, nici de ofertele unor impresari și jucători care vor transferul la UTA.
– Pe măsură ce timpul a trecut și echipa a obținut rezultate tot mai bune, suporterii au venit în număr tot mai mare la stadion, ajungându-se ca la meciurile cu Dunărea Călărași și FC Voluntari să fie ”casă închisă” cu două zile înainte. Ce le transmiteți suporterilor?
– Un mare-mare ”MULȚUMIM!” pentru publicul arădean. Rezultatele se datorează, în mare măsură, sprijinului primit din partea suporterilor. Sper ca și în sezonul care urmează, prin rezultatele și jocul prestat, să avem același număr mare de public abonat.
Sursă: uta-arad.ro