Marius Copil a pierdut onorabil în faţa liderului mondial

Marius Copil a pierdut onorabil în faţa liderului mondial

Marius Copil a fost învins de scoţianul Andy Murray, numărul 1 mondial, cu 6-4, 6-3, marţi, în turul 2 al turneului ATP Masters 1 000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 5 439 350 de euro.

Copil (26 ani, 104 ATP), beneficiarul unui wild-card, a făcut un meci destul de bun cu Murray şi a pierdut după o oră şi 24 de minute. Diferenţa a fost făcută în acest meci de retur, dar scoţianul nu a avut o zi uşoară.

Marius Copil a avut 20 de mingi direct câştigătoare (faţă de 14 Murray), dar a făcut mai multe erori neforţate, 26, faţă de nouă ale adversarului. Fiecare jucător a reuşit câte trei aşi, Copil a făcut două duble greşeli, iar Murray una.

Românul va accede în premieră în top 100 după evoluţia sa de la Mutua Madrid Open şi a fost felicitat pentru acest lucru, la finalul meciului, chiar de Andy Murray.

În primul set, cei doi au mers cap la cap până la 5-4 pentru britanic, când Copil a făcut câteva erori, iar Murray a profitat şi a încheiat setul pe serviciul arădeanului.

În actul al doilea, la 2-1 pentru Murray, Copil a încheiat game-ul cu un smash care l-a lovit pe fostul campion Manolo Santana, cel care dă numele terenului pe care s-a disputat meciul.

Murray a reuşit break-ul la 3-2 pentru el şi a profitat de avantaj, încheind setul cu 6-3.

Pentru evoluţia sa de la Madrid, Copil va fi recompensat cu 35 855 de euro şi 45 de puncte ATP.
Sursă: digisport.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *