Mai buni la eseuri şi totuşi învinşi: CSU Arad – Ştiinţa Petroşani 19-26

Mai buni la eseuri şi totuşi învinşi: CSU Arad – Ştiinţa Petroşani 19-26
0 comments, 23/08/2014, by , in Rugby, Ultimele stiri

Duel tare astăzi, pe terenul din Sînicolau Mic, în etapa a 13-a a Diviziei Naţionale de rugby. La capătul unui meci foarte disputat şi plin de nerv, Ştiinţa Petroşani s-a impus, scor 26-19 (10-5), asta deşi Aradul a  condus în debutul jocului cu 5-0 şi pe final s-a dovedit mai bună la eseuri, 3-2. Diferenţa s-a făcut însă la loviturile de pedeapsă, patru în contul oaspeţilor şi nici una pentru „studenţi”, motiv de nemulţumire la adresa arbitrajului:

Pur şi simplu, arbitrul Răduţă din Braşov nu ne-a lăsat să jucăm. În primul rând nu ne-a respectat, pentru că nu comunica cu noi, ne ameninţa imediat că ne dă galben. Aproape tot meciul am fost peste ei, în jumătatea lor, dar mereu ne întorcea cu tot felul de decizii, iar în repriza a doua le-a acordat celor din Petroşani trei lovituri din poziţie centrală. Aşa nu putem juca rugby”, ne-a declarat antrenorul – jucător Marian Grindei, care a revenit în formula studenţilor cu eseu marcat, după suspendarea record de şase etape. Celelalte două eseuri arădene au purtat semnăturile lui Tiron şi Farcaş, iar Puşcaşu a transformat două din reuşite.

Petroşaniul acumulează patru puncte şi se apropie şi mai mult de play-off, în vreme ce Aradul se consolează cu punctul bonus defensiv, pentru înfrângere la şapte sau mai puţine puncte. CSU Arad a evoluat în următoarea formulă: Grindei, Olah, Floruţ – Rotaru, Ţepurică – Postolachi, Strună, Stoica – Tiron, Puşcaşu – Jedna, Nastiuc, Farcaş, Baraiac – Szucs. Pe parcurs au mai jucat: Gabor, Mardari, Lionti şi Brie. Pe locul 6 în clasamentul ligii secunde, cu 14 puncte, echipa universitară încheie sezonul regulat cu deplasările de la Bârlad, meci programat sâmbăta viitoare şi Iaşi, restanţă care se va disputa pe 6 septembrie, după care urmează play-out-ul.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *