Lipova câştigă cu emoţii, iar Sebişul urcă pe podium

Lipova câştigă cu emoţii, iar Sebişul urcă pe podium
0 comments, 12/10/2018, by , in Fotbal, Liga3, Ultimele stiri

Şoimii Lipova s-a jucat cu focul astăzi, în meciul cu codaşa CSM Lugoj, meci contând pentru etapa a 8-a din C4. Liderul seriei a avut destule probleme în faţa timişenilor şi puţin a lipsit ca trupa lui Flavius Sabău să facă primul pas greşit, pe teren propriu. Era, totuşi, un rezultat nemeritat, atâta timp cât „şoimii” au controlat destul de clar jocul din Podgorie, ratând numeroase ocazii. Unicul gol al partidei a purtat semnătura lui Trabalka (foto), în minutul 30, atacantul Lipovei marcând din apropiere, după un şut a lui Vasinc, respins de portarul Lugojului.

Gazdele s-au mulţumit, în partea a doua, să aibă posesia şi să apere avantajul minim, doar că a venit minutul 84, atunci când arbitrul a dictat uşor un penalty, un presupus fault al lui Calvin. Sărăcin a şutat plasat, dar Filip a ghicit colţul şi a păstrat toate punctele la Lipova! Calvin a continuat să protesteze şi a fost eliminat, pentru al doilea galben.

S-a terminat 1-0 pentru Şoimii, care obţine a şaptea victorie din opt jocuri, bilanţ cu care se menţine lider, cu 22 de puncte. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – Rusu, M.Popa, Dobrean (46 Sergiu Popa), Poiană (80 Burlă) – Vasinc (87 Bercu), Trabalka (60 Sulea) a fost formula liderului din C4.

Nu s-a mărit avansul faţă de a doua clasată, nou promovata Dumbrăviţa – 19 puncte, care a reuşit să se impună nemeritat, după aspectul jocului, 2-1 în faţa Crişului Chişineu Criş, într-un derby al rundei. După o primă repriză echilibrată, dar cu cei de la Crişul la timonă, arădenii au deschis scorul prin golgheterul Modan, care în minutul 50 a marcat din 12 metri, pe lângă Miklos. Piţ şi Maghici au luat, apoi, la ţintă transversala, în minutele 57 şi 59, pentru ca Modan să iasă de pe teren, accidentat, după o oră de joc.

Moment psihologic de care timişenii au profitat din plin, întorcând nesperat rezultatul în favoarea lor, cu două goluri marcate în minutele 70 şi 74, de Silaghi şi Nanu. Pe final, Crişul a solicitat două penalty-uri, dar arbitrul târg-mureşean Claudiu Ştef nu a acordat nimic şi Crişul suferă prima înfrângere stagională, după un meci în care a avut trei bare şi ar fi trebuit să primească măcar o lovitură de la 11 metri.

Nou promovata arădeană coboară de pe podium, tocmai în detrimentul unei alte divizionare din judeţul nostru, Naţional Sebiş. Echipa lui Călin Cojocaru a obţinut, astăzi, a treia victorie la rând, 1-0 cu Giarmata, la capătul unui joc greu şi intens, în care apărarea oaspeţilor a rezistat 75 de minute. Unicul gol al partidei a fost marcat cu capul, de Szekely, în minutul 76, după o centrare a lui Petculescu.

Sebişul urcă pe locul 3, cu 16 puncte, unul mai mult decât Crişul, 15 puncte, cele două arădene putând fi însă depăşite de Metalurgistul Cugir, în cazul unei victorii în meciul de mâine, de la Avrig. Tot mâine, ora 15, joacă şi Cermeiul, în deplasare la Galda.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *