Liga 2: UTA e în Italia, FRF şi Vâlcea nu vor amânare!

Liga 2: UTA e în Italia, FRF şi Vâlcea nu vor amânare!
0 comments, 04/08/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

FRF nu vrea să mai audă de amânări în Liga a II-a. Chiar dacă au fost destule voci ce vorbeau de o reprogramare a primei etape, ca urmare a problemelor cu care se confruntă multe dintre participante, pe site-ul Comisiei Centrale de Arbitri au apărut deja numele observatorilor la meciurile de sâmbătă, 6 august, din prima rundă a ediţiei 2016-2017. Totuşi, UTA spera să primească răspuns pozitiv la cererea de amânare a meciului cu CSM Rm.Vîlcea, ca urmare a faptului că trei jucători de bază, Man, Tănase şi Petre, sunt convocaţi la lotul naţional sub 19 ani. Purtată pe drumuri dintr-un colţ al ţării în altul, mai ceva ca-n filmele cu proşti şi clar dezavantajată la barajele de promovare în Liga 1, cu programările la trei zile distanţă a meciurilor cu Dunărea Călăraşi şi FC Voluntari, Federaţia refuzând orice reprogramare a meciurilor decisive cu ilfovenii, UTA avea să constate că nu contează la Bucureşti, acolo de unde se dă ora exactă.
Nici o amânare! Se joacă sâmbătă
Apoi a urmat cererea UTA-ei cu privire la dreptul de joc în prima ligă, ca urmare a falimentării Rapidului, care nu a primit nici un răspuns şi nici nu s-a pomenit vreodată numele campioanei provinciei, deşi un regulament bine pus la punct (nu e cazul României) i-ar fi dat zi şi noapte dreptate. Totul a culminat cu episodul din această săptămână, când UTA a solicitat pe bună dreptate, imediat după stabilirea componenţei Ligii a II-a şi a tragerii la sorţi, amânarea meciului cu vâlcenii, ca urmare a convocării a trei jucători la lotul U19. Cu menţiunea că nu se putea face o cerere cu zece zile înainte – aşa cum scrie la regulament, pentru simplul fapt că nu se cunoştea data de începere a campionatului până pe 1 august, UTA a rămas cu ochii în soare.
Rămân “internaţionalii” UTA-ei la Arad?!
Ultima speranţă a arădenilor era chiar adversara de sâmbătă, CSM Râmnicu Vâlcea, dar oltenii nici nu au vrut să audă de vreo amânare, calendarul competiţional fiind unul stufos, cu deplasări costisitoare şi obositoare. Totuşi, ştiindu-se “iubită” la FRF, UTA trebuia să îşi ia măsuri de precauţie, stagiul prelungit din Italia fiind cu totul inoportun în condiţiile date, arădenii sosind la Arad abia vineri. Oficialii arădeni se gândesc acum să nu-i trimită la lot, încă de sâmbătă, pe Ionuț Tănase, Dennis Man și Adi Petre, dacă tot se joacă pe puncte în Liga a II-a! Pe de altă parte, „alb-roșii” mai trag nădejdea că meciul ar putea fi programat duminică, în cazul televizării, variantă totuşi puţin probabilă.
Haos total în Podgorie
Într-o situaţie mult mai delicată şi chiar aproape fără ieşire e Şoimii Pîncota. Fără echipă şi antrenor şi cu finanţarea în aer, Pavel Piroş a înscris totuşi echipa în campionat, ţinând în şah celelalte competitoare şi obligându-i pe federali să recurgă la două ţintare, unul cu 20 şi altul valabil pentru 21 de echipe. Rămâne de văzut dacă trupa din Podgorie se va prezenta sâmbătă, la Afumaţi, în prima etapă, variantă totuşi SF la ora asta. Teoretic, toate cele zece meciuri din prima etapă a eşalonului secund vor avea loc sâmbătă, 6 august, de la ora 11. Dar cine ştie ce se mai poate întâmpla…

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *