Laurenţiu Roşu este noul antrenor al celor de la UTA

Laurenţiu Roşu este noul antrenor al celor de la UTA
0 comments, 10/10/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Clubul UTA a semnat un contract, valabil până la sfârșitul campionatului, cu Laurențiu Roșu. Înțelegerea cu noul antrenor principal al echipei se întinde pe încă un sezon, de Liga I.

Laurențiu Roșu face echipă tehnică alături de Francisco Ignacio Martinez Cabrera, noul preparator fizic al echipei. Cei doi conduc, marți dimineață, primul antrenament al UTA-ei, începând cu 10:30, pe arena ”Motorul”. La sfârșitul antrenamentului, de la 13:00, este programată o conferință de presă.

Născut pe 26 octombrie 1975, la Iași, Roșu s-a consacrat la Steaua București, în tricoul căreia a câștigat 11 trofee (5 titluri, 3 cupe, 3 supercupe). A doua parte a carierei și-a petrecut-o în Spania, unde a jucat la Numancia, Huelva și Cadiz, cu primele două evoluând în Primera Division. Între 1998 și 2007 a strâns 38 de selecții în echipa națională a României, pentru care a înscris 5 goluri.

Cariera de antrenor și-a început-o în anul 2010, la FC Vaslui, unde l-a secondat pe spaniolul Juan Lopez Caro. Între 2012 și 2014 a activat la Petrolul Ploiești, parte din staff-urile lui Cosmin Contra și Răzvan Lucescu, iar în sezonul 2014-2015 a fost antrenor secund al lui Costel Gîlcă la Steaua București, campioană a României, câștigătoare a Cupei și a Supercupei în acel an.

Francisco Ignacio Martinez Cabrera s-a născut pe 12 septembrie 1989, în localitatea spaniolă Baeza. Este posesor al Licenței A UEFA și a mai lucrat împreună cu Roșu la Petrolul Ploiești. În 2014-2015 a activat în China, la Guangzhou RF, iar recent a făcut parte din staff-ul lui Victor Pițurcă la Al-Ittihad.
Sursă: uta-arad.ro, Foto: puterea.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *